Centrul Astra Film

                                                              

Astra Film Festival

Astra Film Junior 2017

Cel mai îndrăgit eveniment cinematografic dedicat comunității școlare revine pentru a 9-a oară la Sibiu, în cadrul Astra Film Festival. Și în acest an Astra Film Junior aduce o mulţime de noutăţi şi vă aşteaptă la programele sale în perioada 16-21 octombrie 2017.

Experienţa vizionării filmelor în sala de cinema, în faţa unui ecran mare, împreună cu prieteni şi colegi, este un moment magic. În epoca telefoanelor și a tabletelor, Astra Film Junior oferă tinerilor săi spectatori șansa de a trăi asemenea experiențe, la cotele cele mai înalte.

Educaţia prin film (film literacy) câştigă tot mai mult teren, fiind susţinută de directivele Europene care promovează educaţia media. Începând din 2009, Astra Film Junior şi-a asumat rolul de promotor al acestei forme de educaţie prin promovarea experienței de vizionare a filmelor în săli de cinema, prin activități de film literacy după vizionare, prin pregătirea cadrelor didactice care să ghideze elevii în aceste activități și, nu în ultimul rând, prin atelierul dedicat inițierii elevilor în producția propriilor lor filme.

Programul Astra Film Junior 2017 include filme în format clasic, filme în noua tehnologie full-dome (proiectate în cine-domul din Piața Mare), concursul de bandă desenată pentru cei mici și atelierul de film pentru liceeni. Detalii privind programul și regulile de participare vor fi publicate în luna septembrie, în preajma începutului de an școlar.

Astra Film Junior este un program acreditat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și funcționează pe baza unui protocol oficial, semnat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, care susține și încurajează activitățile din cadrul programului Astra Film Junior.

Vă așteptăm cu drag la Astra Film Junior 2017!