ASTRA FILM JUNIOR 2017

MULTUMIM TUTUROR PENTRU PARTICIPARE!

Cel mai îndrăgit eveniment cinematografic dedicat elevilor şi profesorilor, Astra Film Junior a adus multe noutăți în 2017.
Filmul documentar, prin natura sa, prezintă realități ale lumii în care trăim în așa fel încât spectatorii să își poată forma propriile idei și viziuni asupra temelor abordate de autorii lor. Aceste calități îl recomandă ca instrument predilect într-un demers educativ prin și pentru cinema.
Educaţia prin film (film literacy) câştigă tot mai mult teren. Directivele Uniunii Europene recomandă utilizarea pe scară cât mai largă a filmelor și a produselor audiovizuale în școli și chiar susțin introducerea educației cinematografice ca disciplină de sine stătătoare în programele de învățământ preuniversitar.
Astra Film Junior şi-a asumat rolul de promotor al acestei forme de educaţie încă din 2009, oferind unui număr record de elevi posibilitatea de a trăi experiența vizionării filmelor în săli de cinema și punând la dispoziția educatorilor know-how-ul necesar pentru derularea de activități pre- și post-vizionare.
Nu în ultimul rând, atelierul dedicat inițierii elevilor în producția
de film a oferit participanților săi șansa de a afla cum se vede o producție cinematografică din spatele camerei de filmat.
Cea de-a noua ediție a păstrat elementele de succes ale anilor precedenți și a adus în plus o diversificare de stiluri ale filmelor din program, recomandări speciale pentru diferitele grupe de vârstă, un program special dedicat profesorilor și producții premiate la marile festivaluri ale lumii. Cinematograful viitorului a fost prezent și în 2017 cu noi filme realizate în tehnica imersivă full-dome.