Fii personajul propriei tale benzi desenate!

Anul acesta, la concursul de bandă desenată, poți lua locul personajelor văzute la Astra Film Junior! Alege filmul și personajul și intră în concurs!

1. DANS PENTRU TINE

Vilde dansează un dans tradițional norvegian, bărbătesc, pentru bunicul ei bolnav. Alege și tu un dans pe care să îl dăruiești cuiva! Poate fi un dans popular tradițional, balet, sau un dans modern, de stradă. Alege costumul pe care l-ai purta și locul în care ai vrea să dansezi. Alege persoana căreia ai dori să îi dăruiești dansul tău. Apoi spune povestea acestui dans-cadou printr-o bandă desenată!

 

2. EXAMEN DE BALET

Nastia și Polina vor să devină prim-balerine și pentru acest vis urmează o prestigioasă școală de balet. Scriitor, tâmplar, profesor, șef de supermarket, balerin, bucătar, muzician, istoric, astronaut, fermier sau…? Numai tu știi care e meseria pe care ți-o dorești. Imaginează-ți că dai un examen, o probă care decide dacă vei practica toată viața meseria dorită. Creează o bandă desenată al cărei personaj ești chiar tu și arată-ne cum se desfășoară acest examen!

 

3. INSULA LUI ANNI

Anni și familia continuă să trăiască după obiceiurile și tradițiile estoniene, într-un sat mic, pe o insulă izolată. Imaginează-ți că trăiești într-un sat unde toată lumea poartă costume populare tradiționale și se ocupă cu creșterea animalelor, cultivarea anumitor plante sau anumitor pomi. Într-o bandă desenată, arată-ne cum este viața ta și cum continui obiceiurile învățate de la bunici!

 

4. NAT, AVENTURIERUL

Nat își petrece timpul liber filmându-se în timp ce se cațără pe stânci sau înotând, prelucrând filmulețele și punându-le pe internet. Dar și tu poți să practici în jurul Sibiului multe activități în aer liber. Printr-o bandă desenată, arată-ne cum poți cunoaște noi locuri și noi oameni practicând sportul preferat!

 

5. ÎNTRE CROCODILI ȘI PARADIS

Zakayo și Timmy trăiesc pe o insulă înconjurată de crocodili, construindu-și singuri bărcile cu care să ajungă pe alte insule. Imaginează-ți că ajungi să trăiești pe o insulă, împreună cu un prieten și trebuie să vă faceți singuri obiectele care vă ajută să supraviețuiți. Arată-ne, printr-o bandă desenată, cum le faceți și cum viața voastră devine mai confortabilă!

 

 

REGULI DE PARTICIPARE

 

Concursul de benzi desenate este organizat de Astra Film Festival 2018.

Toate condițiile de participare sunt obligatorii și nerespectarea lor duce la descalificarea desenului din concurs.

Important: Desenele nu vor fi returnate. Simpla trimitere a desenelor la concurs reprezintă acordul tacit pentru publicarea acestora de către Astra Film și păstrarea lor în arhivă.

Pot participa la concursul de benzi desenate doar elevii din clasele 0-IV care au vizionat filme în cadrul programului Astra Film Junior 2018 destinat școlilor primare.

Învățătoarele/învățătorii care doresc să participe cu elevii lor la concurs au obligația să se înscrie la adresa de e-mail: [email protected] și să precizeze școala, clasa și numărul de elevi cu care vor participa la concurs.

Va fi apreciată originalitatea și vor fi acceptate doar lucrări realizate exclusiv de copii. Lucrările care prezintă elemente desenate de adulţi vor fi automat descalificate.

Desenele se realizează pe o singură coală de hârtie A3, sub forma unei benzi desenate de 6 căsuțe, având ca subiect una dintre temele de la punctele 1-5 de mai sus, inspirate din filmele prezentate la Astra Film Junior 2018 la categoria 6+ (cu excepția filmelor de la fulldome).

Fiecare cadru al benzii desenate va ilustra o nouă acțiune şi va avea text încadrat în bulă de dialog. Se vor folosi doar creioane colorate, fără acuarele sau carioci.

Lucrările trebuie să aibă înscrise pe verso următoarele:

     – numele și prenumele elevului

     – data naşterii elevului

     – număr de mobil al unuia dintre părinţi

     – numele şcolii, clasa la care este înscris elevul

     – numele învăţătorului în clasa căruia este elevul

     – numele filmului din care este inspirat

Desenele se predau personal de către învăţător/învăţătoare, cu semnătură, după completarea listei de depunere cu numărul de desene, adresa de e-mail şi numărul de telefon al acesteia/acestuia.

După realizare, desenele se predau la sediul /secretariatul Astra Film din Piața Mică nr. 11, până vineri, 19.10.2018, ora 20.00 (program: 16:00-20:00).

 

JURIZAREA ŞI PREMIEREA CÂŞTIGĂTORILOR

 

Desenele vor fi analizate de o comisie de evaluare Astra Film Junior 2018.

Cele mai bune 40 de desene vor fi expuse în spațiile festivalului și pe site.

Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare nivel al ciclului primar (0-IV).

 

19.10.2018 – LISTA PREMIILOR ACORDATE

 

1. Clasa pregătitoare – premiul I – Olar Anastasia, Șc. Regina Maria, înv. Bălan Claudia

2. Clasa pregătitoare – premiul II – Colibaba Ștefan, Șc. Regina Maria, înv. Bălan Claudia

3. Clasa pregătitoare – premiul III – Bobici Iris Maria, Șc. I.L. Caragiale, înv. Denov Maria

4. Clasa I – premiul I – Loghin Irina, Șc. Radu Selejan, înv. Grila Ioana Simona

5. Clasa I – premiul II – Veștemean Ioana, C.N. Octavian Goga, înv. Martin Georgiana

6. Clasa I – premiul III – Țicsă-Sărăroiu Aron Ștefan, Șc. Gimn. nr. 4, înv. Zoldi Diana

7. Clasa a II-a – premiul I – Burtic Ștefan Florin, Șc. Gimn. nr. 4, înv. Alexandrescu Alexandra

8. Clasa a II-a – premiul II – Dăncăneț Maria, Șc. Nicolae Iorga, înv. Cârțău Simona

9. Clasa a II-a – premiul III – Vasilache Gruia, Șc. Gimn. nr. 4, înv. Risti Anamaria

10. Clasa a III-a – premiul I – Mohor Ștefan, Șc. Gimn. nr. 2, înv. Dengel Enke

11. Clasa a III-a – premiul II – Negru Iustin, Șc. Gimn. nr. 2, înv. Dengel Enke

12. Clasa a III-a – premiul III – Balea Ovidiu-Nicolae, Școala Tilișca, înv. Răceu Irina Maria

13. Clasa a IV-a – premiul I – Sava Tania, Lic. de Artă, înv. Popa Daniela

14. Clasa a IV-a – premiul II – Frankel Nathan, Șc. I.L. Caragiale, înv. Marinescu Mihaela

15. Clasa a V-a  – premiul III – Luca Helena, Șc. Gimn. nr. 2, înv. Hurbean Cosmina