home ᛫ filme ᛫ programe tematice

FILME ASTRA FILM JUNIOR 2018

6+

Dans pentru tine

Erlend E. Mo ᛫ Danemarca, Norvegia, Suedia ᛫ 2015 ᛫ 29'

Vilde vrea să câștige concursul național de Halling, un dans tradițional norvegian pentru bărbați. În eforturile sale, bunicul de care este foarte legată îi este cel mai fervent susținător.

Citeste mai mult

Examen de balet

Victor Kossakovski ᛫ Danemarca, Norvegia, Rusia, Suedia ᛫ 2015 ᛫ 25'

Două surori, eleve la o renumită academie de balet din Rusia, se susțin și se încurajează reciproc pentru a-și împlini un vis comun: acela de a deveni prim-balerine.

Citeste mai mult

Insula lui Anni

Julia Finkernagel ᛫ Germania ᛫ 2017 ᛫ 24'

Încă de la naștere, fetele de pe insula estoniană Kihnu poartă fuste a căror culoare arată dacă sunt triste sau fericite. Fusta lui Anni este roșie, pentru că roșu înseamnă fericire, iar Anni este o fată fericită.

Citeste mai mult

Între crocodili și paradis

Frank Feustle ᛫ Germania ᛫ 2017 ᛫ 25'

Atunci când trăiești pe o insulă în mijlocul Keniei ai nevoie de mult curaj și de o barcă de lemn ușoară, care să te ducă rapid peste apele pline de crocodili și hipopotami.

Citeste mai mult

Nat, aventurierul

Guido Holz ᛫ Germania ᛫ 2017 ᛫ 25'

O cameră video sport, rezistentă la apă, un calculator cu un program bun de editare filme și un drum până la un râu plin de canioane din zonă – atât îi trebuie lui Nat ca să realizeze o filmuleț reușit, pe care să îl pună pe internet.

Citeste mai mult

DOM 6+

AMICI - În interiorul corpului uman

Gloria Hernández Rodilana, Mariano Hernández Rodilana ᛫ Spania ᛫ 2013 ᛫ 28'

Trei copii, Steven, Teresa şi Alex, şi bătrânul maidanez Cookie descoperă o invenţie minunată, Camera Realităţii Virtuale

Citeste mai mult

Celula

᛫ Marea Britanie ᛫ 2012 ᛫ 24'

Suntem făcuţi din 70 de trilioane de celule vii. Ele muncesc. Vorbesc. Gândesc. Ele ne ţin în viaţă. Aceasta este povestea trilioanelor de celule care ne alcătuiesc corpul, de la începuturile primei celule la complexitatea unui organism întreg: e povestea a ceea ce suntem

Citeste mai mult

Kaluoka’hina

Peter Popp ᛫ Germania ᛫ 2004 ᛫ 33'

Oceanele planetei ascund secrete inimaginabile. Unul dintre ele este reciful fermecat Kaluoka’hina, a cărui magie l-a ajutat să nu fie descoperit de oameni

Citeste mai mult

Mayaşii și Cosmosul

Diego Fenton ᛫ Mexico ᛫ 2017 ᛫ 20'

Filmul prezintă viziunea cosmică a civilizaţiei mayaşe: pornind de la elemente cosmice precum Soarele, Venus, Luna şi stelele, mayaşii le-au folosit poziţia pentru a-şi construi oraşele

Citeste mai mult

Noi și stelele

Max Crow ᛫ Marea Britanie ᛫ 2015 ᛫ 26'

Din ce suntem făcuţi? De unde a apărut totul? Explorează secretele chimiei noastre cosmice şi originile noastre explozive

Citeste mai mult

Secretele gravitației

Peter Popp ᛫ Germania ᛫ 2016 ᛫ 28'

Luke are 12 ani şi este obsedat de univers şi de secretele sale. E fascinat de stele, legile naturii şi ale universului

Citeste mai mult

Viața copacilor

Peter Popp ᛫ Germania ᛫ 2012 ᛫ 32'

Un film care prezintă lumea fascinantă a copacilor. Arată importanţa plantelor pentru viaţa pe Terra, cum se dezvoltă copacii, cum transportă apa în ciuda forţei gravitaţionale până în vârful coroanei şi cum susţin viaţa prin oxigenul pe care-l produc

Citeste mai mult

11+

Dempsey, supereroina cu diabet

Kendall Goldberg ᛫ SUA ᛫ 2017 ᛫ 13'

Dempsey Foxson este o fată de 10 ani din Venice Beach (California, SUA) care își dorește să devină gimnastă olimpică și care suferă de diabet, o boală care o va însoți și îi va influența toată viața.

Citeste mai mult

DJ Kendis

Bibi Fadlalla ᛫ Olanda ᛫ 2017 ᛫ 15'

La doar 15 ani, Lavanya mixează muzică la festivaluri importante din Olanda, fiind cunoscută ca DJ Kendis. Singura piedică în calea unei cariere de succes sunt durerile cronice pe care le resimte în urma unui accident.

Citeste mai mult

Familia mea complicată și fericită

Tessa Louise Pope ᛫ Olanda ᛫ 2017 ᛫ 17'

În ziua de azi, din ce în ce mai mulți copii cresc în familii în care părinții au divorțat. Trei fete ne povestesc cum este să crească în astfel de familii.

Citeste mai mult

Mândrie și Prejudecăți

Mirjam Marks ᛫ Olanda ᛫ 2017 ᛫ 17'

Într-o lume în care intoleranța față de alte culturi pare să câștige tot mai mult teren, este greu să îți găsești locul când provii dintr-o familie mixtă. Cum poți să îi faci pe ceilalți să te accepte? Cum ajungi să te simți ca acasă într-o altă cultură? Acestea sunt întrebări cu care cresc mulți copii.

Citeste mai mult

O fată

Rosa Russo ᛫ Marea Britanie ᛫ 2018 ᛫ 63'

Milioane de oameni își trăiesc viața în același timp, după același fus orar, dar condițiile naturale, cultura, forțele politice sau militare care îi conduc fac ca progresul fiecăruia și șansele în viață să fie total inegale.

Citeste mai mult

Telefonul copilului

Astrid Bussink ᛫ Olanda ᛫ 2017 ᛫ 15'

De multe ori, viața poate fi copleșitoare, mai ales când ești copil. Cui îi poți spune despre temerile, sentimentele și bucuriile tale, atunci când nu le poți spune celor din familia ta?

Citeste mai mult

DOM 11+ si 15+

Astronaut

᛫ Marea Britanie ᛫ 2012 ᛫ 23'

Explorarea spaţiului este cea mai mare aventură a umanităţii. De ce calităţi ai nevoie pentru a deveni astronaut?

Citeste mai mult

Cerul în flăcări

᛫ Republica Cehă ᛫ 2017 ᛫ 23'

Artificiile sunt arte pentru patru simțuri. Câte fenomene asemănătoare mai știți? Admirăm scânteierile luminilor colorate, bubuitul exploziei, mirosul de pucioasă adus de vânt, valurile de tensiune care ni se unduiesc pe față. În Cerul în flăcări veți afla cum au luat naștere artificiile.

Citeste mai mult

Efectul Cherenkov

Masashige Iida ᛫ Japan ᛫ 2016 ᛫ 35'

După Cherenkov explorează schimbările aduse ideii de "viaţă" ca urmare a dezastrului de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, din 2011 în Japonia

Citeste mai mult

Liminal

Matt Wright ᛫ ᛫ 2018 ᛫ 10'

Filmat atât în locaţii urbane şi litoral în Ţara Galilor, Delhi şi Goa, Liminality este un scurtmetraj ce aprofundează estetica dansului contemporan

Citeste mai mult

Mai aproape de stele

Pavel Karas ᛫ ᛫ 2015 ᛫ 34'

Hai cu noi într-o călătorie Mai aproape de stele! Vei vedea Calea Lactee în cele mai mici detalii, insule ciudate de stele vizibile cu ochiul liber, fluorescenţa atmosferei Pământului, secrete dezvăluite despre planete izolate. Descoperă poveştile înscrise în constelaţii şi descifrează adevărata origine a numelor stelelor strălucitoare. Cerul nu a fost nicicând mai frumos!

Citeste mai mult

Planeta noastră violentă

Iryna Filipova ᛫ Germania ᛫ 2018 ᛫ 28'

Cutremure, vulcani, tsunami, pământ, geologie şi plăci tectonice. Omenirea a încercat dintotdeauna să subjuge natura şi de cele mai multe ori a reuşit, drept dovadă stă faptul că oamenii, ajutaţi de tehnologie, trăiesc şi prosperă în cele mai neprimitoare locuri de pe glob

Citeste mai mult

Vals printre stele

Diana Reichenbach ᛫ ᛫ 2017 ᛫ 10'

Produs de Diana Reichenbach, Stardancer's Waltz este un film animat de artă pentru fulldome. Coloana sonoră este oferită de concertul pentru vioară Rock Band, în colaborare cu orchestra de coarde a lui Mike Mills şi Robert McDuffie

Citeste mai mult

15+

Animale sociale

Jonathan Green ᛫ SUA ᛫ 2018 ᛫ 86'

Numărul de followeri și de like-uri pe care le primesc online sunt standardele după care se măsoară succesul tinerilor de azi. Fie că sunt vedete ale rețelelor sociale sau oameni obișnuiți, fiecare încearcă să se mențină în top și să își construiască o imagine cât mai atrăgătoare.

Citeste mai mult

Brașov 1987. Doi ani prea devreme

Liviu Tofan ᛫ Romania ᛫ 2017 ᛫ 90'

Cum ar fi pentru adolescenții de azi să trăiască în condițiile de dinainte de Revoluția din ’89? Cum ar fi pentru ei să găsească rafturile magazinelor complet goale și să stea noaptea la rând, să aștepte laptele sau pulpele de pui? Cum ar fi pentru ei să lucreze în fabrici, zi și noapte, și să nu câștige aproape nimic? Să fie torturați, arestați, condamnați pentru că au îndrăznit să scandeze lozinci împotriva partidului aflat la conducerea statului?

Citeste mai mult

Haita de lupi

Crystal Moselle ᛫ SUA ᛫ 2015 ᛫ 84'

După cincisprezece ani trăiți închiși într-un apartament la etajul 16 al unui bloc din New York, Manhattan, cei șase frați încep să descopere lumea, ieșind câte unul sau în grup, învățând să lege prietenii și să își construiască viața pe care și-o doresc.

Citeste mai mult

Sibiu 825

Dumitru Budrala ᛫ Romania ᛫ 2017 ᛫ 26'

Cetatea Sibiului se află chiar în inima Transilvaniei. Filmul face o scurtă cronică a orașului de la începuturile sale până astăzi. Povestea înaintează prin secole, oprindu-se asupra unor momente de mare cumpănă, care au pus la încercare însăși existența orașului, sau, dimpotrivă, a unor perioade de înflorire, când Sibiul, din ce în ce mai puternic și prosper, își câștiga o poziție dominantă în regiune, devenind centrul comercial, religios, militar, administrativ și cultural al Transilvaniei. Cadrele aeriene ale munților care împrejmuiesc orașul, ale satelor pitorești din mărginime, ale bisericilor fortificate, unde se retrăgea tot satul în caz de atac, imagini cu străduțele cochete și pasajele misterioase din orașul de sus, cu acoperișurile cu guri de aerisire ca niște ochi care veghează, se combină perfect cu fragmente de muzică clasică și cu povestea narată a orașului și construiesc o experiență cinematografică remarcabilă, o metamorfoză audio-vizuală a Sibiului. Descoperiți istoria bogată, veche de nouă secole și plină de momente de suspans, a experienței urbane transilvănene numite Sibiu, cunoscut de-a lungul anilor ca Cibinium, Hermannstadt sau Nagyszeben.

Citeste mai mult

Toto și surorile lui

Alexander Nanau ᛫ Romania ᛫ 2014 ᛫ 93'

Toto și surorile lui mai mari sunt fără apărare, înconjurați de consumatori de droguri, așteptând ca mama lor să fie eliberată din închisoare. În timp, fiecare învață că trebuie să facă singur alegeri, uneori foarte dureroase, care îi pot schimba viitorul.

Citeste mai mult