Cinemateca Astra Film

CINEMATECA ASTRA FILM CONTINUĂ CU O NOUĂ SELECȚIE DE DOCUMENTARE PREMIATE

Din iunie ne relaxăm la film, în fiecare joi   

Cinemateca Astra Film continuă tradiția serilor de film documentar, în fiecare joi, de la ora 19:00. O nouă selecție de documentare premiate pot fi urmărite începând cu 27 mai, la sediul Cinematecii din Piața Mică, nr. 11.

Filmele propuse aduc în atenția publicului teme de actualitate, de la operațiile estetice și goana după selfiul perfect, la monogamie sau abuz. Realități nealterate, care ne pot ajusta focusul și percepția asupra lumii în care trăim.   

Proiecțiile Cinematecii Astra Film vor avea loc la sediul Astra Film din Sibiu, Piața Mică, nr. 11, locul în care se pun în vânzare biletele, cu 30 de minute înaintea fiecărei proiecții. Prețul unui bilet este de 10 lei (adulți) și 5 lei (elevi / studenți / pensionari). Accesul se face doar pe bază de rezervare la 0751166516 sau completând formularul accesat prin butonul REZERVĂ ACUM asociat filmului dorit, atunci când devine activ.

Desfășurarea evenimentului, în perioada 27 mai – 24 iunie, implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. 


24.06.2021 | 19:00

Condiții extreme

Piotr Jaworski | Polonia |2019 | 73′

Poate izolarea pe termen lung să afecteze psihicul uman? Un experiment realizat în urmă cu 40 de ani de un pionier al psihologiei poloneze, doctorul Terelak, care a studiat limitele psihicului uman în condițiile izolării antarctice. Un experiment vital pentru viitoarele expediții în spațiu, realizat însă fără acordul subiecților, funcționarea unor grupuri mici de oameni în condiții extreme. Poate izolarea să conducă la violență extremă? Proiectul de acum patruzeci de ani a fost axat pe studierea stării mentale a exploratorilor polari la stația poloneză.