ro en

CUPLURI ÎN MIJLOCUL APELOR TULBURI

Lumea filmului este plină de mari povești de dragoste de tot felul, cele mai multe dintre ele prezentând prima parte a întâlnirii de dragoste; dragostea la prima vedere este printre primele alegeri pentru realizatori de filme. Filmele din această secțiune oferă o ocazie rară de a reflecta asupra naturii căsătoriilor pe termen lung. 

Radiograph of a family spune povestea unei căsnicii în care, de-a lungul anilor, atât soțul, cât și soția s-au schimbat la nivel personal, atât de mult încât această schimbare i-a determinat să ocupe locuri opuse din spectrul credințelor politice. Soțul, un medic elvețian, rămâne un fan al gandirii seculare europene, iubitoare de artă, în timp ce soția devine un credincios-activist înfocat al mișcării care a dus la Revoluția Islamică și la Republica Islamică Iran.

Filmul Between Us urmează în esență căutarea: Cum se confruntă cuplurile pe termen lung cu atașamentul inițial, iubirea? Analizarea unor relații complexe și lungi este o experiență densă, uneori dureroasă, pentru cuplurile căsătorite. Filmul folosește un set de întrebări atent selectate ca ghid pentru a face o verificare de 10 ani a relației lor. Acestea sunt întrebări pe care cuplurile au evitat să le pună, deoarece ar fi putut duce la discuții incomode: Cum îți amintești prima noastră întâlnire? Ce gesturi arată cel mai bine dragostea mea față de tine? Ce prețuiești cel mai mult la mine? Ce crezi că îmi dă mai multă bucurie? Care crezi că sunt cele mai mari vise ale mele? Îți place mirosul meu? Despre ce subiect ți se pare greu să vorbești? De ce te temi cel mai mult? Ce ar schimba total relația? Cum vă imaginați la bătrânețe? 

Filmul ne invită să facem parte din această discuție grea, o călătorie intima, o reflecție-cinema a 3 cupluri. Determinarea autorului / regizorului și a cuplurilor de a merge cât mai adânc posibil cu răspunsurile, reacțiile spontane, subtile, fețele cuplurilor, jumătățile de poveste, indiciile și chimia dintre ele, poartă publicul într-o călătorie valoroasă care ne ajută să gestionăm greutățile, umorul, durerea, aspectele absurde ale relațiilor amoroase mature.

Accesând acest website, ești de acord cu utilizarea modulului Cookies. Le folosim pentru a-ți oferi o experiență bună și pentru a folosi eficient site-ul.
Termeni și CondițiiACCEPTĂ