Centrul Astra Film
Ro / En

                                                                                 

Astra Film Festival

Doar o răsuflare la Astra Film Cinema

Cum a afectat închiderea fabricilor comuniste din Copșa Mică, cel mai poluat oraș al Europei până în 2009, viața unei familii ultra-religioase?

Filmul Doar o răsuflare / A Mere Breath (regia Monica Lăzurean-Gorgan) intră în casa și curtea familiei Sicrea din Copșa Mică, joi, 27 aprilie, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema. Documentarul urmărește de-a lungul a șapte ani dinamica familiei Sicrea: în timp ce tatăl așteaptă de la Dumnezeu vindecare pentru infirmitatea progresivă a mezinei, în interiorul familiei survin transformări care modifică ireversibil relațiile dintre ei

Tatăl Dobrin, un creștin neoprotestant, și-ar dori ca Denisa, mezina familiei, să poată merge, dar nu este dispus să apeleze la doctori, ci speră că vindecarea va veni sub forma unui miracol divin. Fetița, captivă într-un cărucior cu rotile, suferă de spina bifida, un defect din naștere care-i afectează mobilitatea. Lia, împărtășește fervoarea religioasă a soțului, dar și-ar dori să apeleze și la ajutor medical pentru Denisa.

Pe măsură ce copiii devin adulți, în ciuda tuturor greutăților și a tuturor  rigorilor impuse de religiozitatea dusă la extrem a lui Dobrin, familia va rămâne unită chiar și atunci când nici rugăciunile pentru însănătoșirea Denisei, nici speranța într-un viitor ”cumsecade” pentru Angelo, rebelul familiei, nu vor da roade.

Filmul Doar o răsuflare a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar românesc la Premiile GOPO 2017, Astra Film Festival și Sarajevo Film Festival.

Accesul la proiecție se face începând cu ora 18:30, din Piața Mică, nr. 11. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Facebook event

 

Trailer:

Un eveniment organizat de: Astra Film și CNM Astra