ro en

ASTRA FILM DOKTANK  2022

 

Astra Film DokTank este programul de industrie al Astra Film Festival, are ca scop încurajarea dezvoltării industriei de film documentar românesc prin crearea unui spațiu fizic și online unde realizatorii de film documentar din România să se întâlnească cu principalii factori de decizie ai pieței de film documentar internațional pentru a-și prezenta și dezvolta proiectele de film în lucru. Programul reflectă misiunea festivalului de a explora și înțelege condiția umană prin reprezentarea contemporană a unor comunități diverse cultural, a unor aspecte stringente ale diverselor probleme social-politice ale momentului actual sau a acelor arii ale prezentului mai puțin discutate, toate înfățișate din perspectiva creativă a realizatorilor de film documentar. Din 2016, Astra Film Festival, pe lângă prezentarea unor viziuni captivante asupra realității – reale sau virtuale – a adoptat un rol proactiv în susținerea dezvoltării de proiecte și a întâlnirilor productive între realizatorii de documentar, consacrați sau la început de drum și producători, distribuitori, festivaluri, sau alți experți din industrie, din Europa și nu numai.

Fiecare ediție a Astra Film DokTank selectează și promovează proiecte în toate etapele dezvoltării, oferind o platformă în care regizorii de film documentar să interacționeze cu experți din industrie și să găsească potențiali parteneri pentru proiectele lor. Pe lângă accentul pus pe proiecte în dezvoltare, programul include și discuții, prezentări și masterclass-uri despre condițiile actuale de producție și distribuție de documentare.

Astra Film DokTank 2022 se va desfășura în perioada 10-16 octombrie și va include  o sesiune de pitching public, o sesiune de întâlniri one-to-one cu diferiți factori de decizie ai pieței internaționale de film documentar și masterclass-uri legate de aspecte ale diferitelor etape ale producției de film documentar, în contextul actual post-pandemic, în care unele aspecte ale procesului sunt în curs de redefinire. 

Anul acesta, Astra Film DokTank pune accentul pe proiecte de film documentar românesc cu scopul de a le oferi o platformă de deschidere înspre piața internațională de film documentar.
Scopul acestui program este să ofere o platformă favorabilă regizorilor care în prezent dezvoltă povești cu relevanță internațională, care au originea în România sau care realizează un film despre sau în România, pentru a-și prezenta munca și pentru a-și dezvolta contactele din industrie.

CE PROIECTE DE DOCUMENTAR CĂUTĂM?

Căutăm proiecte de film documentar creativ de lung-metraj (minim 60 de minute) cu potential pentru circuit international, indiferent de stil și tematică, în orice stadiu de producție (dezvoltare, în producție, post-producție), care nu au fost încă finalizate și care sunt încă în căutare de sprijin în orice zonă a procesului de producție - finanțare - distribuție. Anul acesta, căutăm doar proiecte de film românesc - care sunt fie realizate de o echipă de film din România (sau Republica Moldova) sau tratează un subiect legat de România (sau Republica Moldova). 

PROCESUL DE SELECȚIE

Selecția proiectelor se va face pe baza urmăririi câtorva criterii, între care primează calitatea artistică a proiectului și potențialul internațional. Intenția noastră e de a oferi sprijin regizorilor/ producătorilor care demonstrează că au capacitatea și motivația să-și finalizeze proiectul, dar care au nevoie de ajutor pentru a-și îndeplini viziunea. 

Pentru a putea fi considerați pentru selecție, aplicanții trebuie să completeze formularul online și să adauge materialul video solicitat. Din proiectele înscrise vor fi selectate 12 proiecte care vor fi invitate să participle la pitchingul DokTank. După pitching, participanții selectați vor participa la întâlnirile one-to-one cu diferiții factori de decizie ai pieței de film documentar internațional.
Decizia comitetului de selecție este finală și nu se vor accepta întrebări pe tema rezultatelor selecției.
Proiectele selectate vor fi publicate în catalogul de industrie Astra Film DokTank, care va fi distribuit experților ce vor participa în programul de industrie. Pentru textul din catalog, vom folosi informațiile incluse în formularul de înscriere, ulterior selecției și publicării rezultatelor acesteia fiind acceptate doar modificări minore asupra materialelor trimise inițial. 
Rezultatul selecției va fi anunțat în luna august 2022. 

PROCESUL DE ÎNSCRIERE

Vă încurajăm să aveți următoarele materiale pregătite pentru înscriere:
Un logline;
Un sinopsis;
O notă regizorală;
Un trailer (cu subtitrări în engleză);
Informații legate de regizor, producător și orice alt membru al echipei;
Fotografie a regizorului și producătorului;
Imagini din film;
Link către filmul/ proiectul de referință al regizorului;
Detalii despre buget, surse de finanțare (în Euro);
Toate informațiile trebuie să fie în limba engleză;
Aplicanții sunt încurajați să ofere toate informațiile pe care le consideră importante pentru proiect, inclusiv, dar nu numai, detalii despre echipă.

Data limită pentru aplicații este 15 iulie 2022.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE
(ca să puteți completa formularul trebuie să fiți logați în contul de gmail)
Accesând acest website, ești de acord cu utilizarea modulului Cookies. Le folosim pentru a-ți oferi o experiență bună și pentru a folosi eficient site-ul.
Termeni și CondițiiACCEPTĂ