Cea de a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar de la Sibiu se va desfășura în doi timpi: 27 august - 12 septembrie și 11-16 octombrie
La Sibiu se pregătește o nouă ediție a celui mai important festival de film documentar din Europa Centrală și de Est, Astra Film Festival – Festivalul Internațional de Film Documentar. Până în data de 15 aprilie, regizorii și producătorii de film documentar din toată lumea își pot înscrie producțiile realizate în anii 2020 și 2021. Programul oficial al festivalului va cuprinde patru secțiuni competiționale și o serie de secțiuni curatoriale și programe tematice.
Festivalul se va desfășura în două etape. În perioada 27 august -12 septembrie, Astra Film Festival va avea loc în aer liber (27 august- 5 septembrie), cu proiecții de filme și evenimente în aer liber, în spații inedite, și online (6- 12 septembrie), cu proiecții de filme, evenimente și programul dedicat industriei filmului documentar.
În perioada 11-16 octombrie va avea loc Astra Film Junior, primul și cel mai amplu program de educație audiovizuală prin film documentar din România, dedicat tinerilor. Scopul acestui program este de a aduce publicul tânăr în contact cu filmul documentar internațional și național, ca resursă de cunoaștere și înțelegere a realităților contemporane. În cei unsprezece ani de la înființare, AF Junior a adus în sălile de cinema aproape un sfert de milion de tineri spectatori, fiind unic printre programele de cinema documentar pentru copii și adulți tineri din Europa.
Înființat în 1993, Festivalul Astra Film a devenit una dintre platformele principale ale documentarului din România și din Europa. În epoca post-pandemie, festivalul rămâne în continuare credincios misiunii sale de a promova un tip de cinema în care mijloacele de exprimare artistică sunt practic nelimitate pentru cineastul angajat în a descifra realități ale societății contemporane. Filmele pe care festivalul le aduce din toate colțurile lumii, cele mai multe dintre ele în premieră în România, nu încetează să ne arate că realitatea e mai complicată și mai plină de semnificații decât orice ficțiune.