ro en

 

ASTRA FILM LAB

Astra Film Lab este un workshop intensiv de patru zile, bazat pe proiecte, ce are loc în același timp cu Festivalul Astra Film din Sibiu, România și constă în programe de mentoring, discuții, întâlniri one-to-one și un pitch public în fața unei audiențe constituite din reprezentanți ai industriei.

Astra Film Lab pune accent pe proiecte și echipe din regiune, cu scopul de a facilita schimburi în Europa și nu numai. Scopul acestui program este să ofere o platformă favorabilă regizorilor care în prezent dezvoltă povești cu relevanță internațională, care au originea în țările din fostul bloc comunist, pentru a-și prezenta munca și pentru a-și dezvolta contactele din industrie.

CE CĂUTĂM?

Căutăm documentare creative de lung-metraj (pentru AF Lab definim documentarul de lung-metraj ca filme care au minim 60 de minute), indiferent de gen, stil și tematică. Căutăm proiecte care sunt în orice stadiu de producție (dezvoltare, în producție, post-producție). Datorită formatului Lab-ului, nu putem accepta proiecte care au fost finalizate.

Căutăm proiecte care au ca țară de producție/ sunt despre subiecte din: Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Georgia, Grecia, Kosovo, Letonia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Republica Macedoniei de Nord, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Ungaria.

Selecția se va baza pe un număr de criterii, care include dar nu este limitată la calitatea artistică a proiectului și potențialul internațional. Intenția noastră e de a oferi sprijin regizorilor/ producătorilor care demonstrează că au capacitatea să finalizeze proiectul dar care au nevoie de ajutor pentru a-și îndeplini viziunea. 

 

FORMAT ASTRA FILM LAB

Lab-ul este conceput pentru echipe de regizori/ producători. Se acceptă și proiecte fără producător. Maxim 2 persoane pe proiect pot participa la Lab. În anumite cazuri, proiectele pot fi reprezentate și de către operator de imagine, editor sau de alt membru al echipei, dar regizorul sau producătorul trebuie să reprezinte proiectul pe perioada Lab-ului.

În timpul AstraFilmLab, tutorii vor oferi sfaturi și feedback, special adaptate pentru nevoile fiecărui proiect participant, pentru aspectele de regie și producție. Aceste sfaturi pot include, dar nu sunt limitate la următoarele subiecte: structura narativă, dezvoltarea personajelor, cum să organizezi bugetul proiectului, cum să prezinți proiectul pentru a asigura eficiență maximă.

După pregătire, fiecare proiect va fi prezentat într-un pitch public în fața unei audiențe formate din producători, distribuitori, reprezentanți ai festivalurilor de profil, reprezentanți ai posturilor de televiziune. Fiecare proiect are, de asemenea, ocazia de a participa la întâlniri individuale cu experții participanți. Doar acei membri ai echipei care participă la workshop-uri pot prezenta proiectul la pitch și întâlniri individuale.

 

PROCESUL DE ÎNSCRIERE

Pentru a se înscrie, aplicanții trebuie să completeze acest formular.

Vă încurajăm să aveți următoarele materiale pregătite pentru înscriere:

  • Un logline;
  • Un sinopsis;
  • O notă regizorală;
  • Un trailer (cu subtitrări în engleză);
  • Informații legate de regizor, producător și orice alt membru al echipei;
  • Fotografie a regizorului și producătorului;
  • Imagini din film;
  • Link către filmul/ proiectul de referință al regizorului;
  • Detalii despre buget, surse de finanțare (în Euro).

Toate informațiile trebuie să fie în limba engleză.

Aplicanții sunt încurajați să ofere toate informațiile pe care le consideră importante pentru proiect, inclusiv, dar nu numai, detalii despre echipă.

Data limită pentru aplicații este 22 iulie 2021.

 

PROCESUL DE SELECȚIE

Pentru a putea fi considerate pentru selecție, aplicanții trebuie să completeze formularul online și să adauge materialul video solicitat. Din proiectele înscrise vor fi selectate 12 proiecte care vor fi invitate să participle la Astra Film Lab. În anumite cazuri, organizatorul poate selecta mai multe sau mai puțin de 12 proiecte. Participanții selectați vor participa la toate activitățile.

Rezultatul selecției va fi anunțat în luna august 2021. 

Decizia comitetului de selecție este finală și nu se vor accepta întrebări pe tema rezultatelor selecției.

Proiectele selectate vor fi publicate în catalogul de industrie Astra Film DokTank, care va fi distribuit experților care participă în programul de industrie. Vom folosi informațiile incluse în formularul de înscriere, doar modificări și actualizări minor vor fi acceptate după ce rezultatele selecției au fost făcute publice.

DESPRE ASTRA FILM DOCTANK

Astra Film DocTank, programul de industrie Festivalului de Film Astra, reflectă misiunea ambițioasă a festivalului de a explora și înțelege condiția umană prin reprezentarea contemporană a unor comunități diverse cultural și care creează un mediu favorabil pentru o întreagă gamă de oportunități de networking și dezvoltare de proiecte. Programul are ca scop încurajarea dezvoltării și creșterii industriei documentare românești și europene. Din 2016, Astra Film Festival, pe lângă prezentarea unor experiențe captivante ale realității – reale sau virtuale – a adoptat un rol proactiv în susținerea dezvoltării de proiecte și a întâlnirilor productive între realizatori de documentar, consacrați dar și cei la început de drum, studenți, producători, distribuitori, festivaluri, sau alți experți din industrie, din Europa și nu numai. 

Fiecare ediție a Astra Film DocTank selectează și promovează proiecte în toate etapele dezvoltării, oferind o platformă pentru regizorii de film documentar să interacționeze cu experți din industrie și să găsească potențiali parteneri pentru proiectele lor. Pe lângă accentul pus pe proiecte în dezvoltare, programul include și o varietate de discuții, prezentări și mese rotunde despre condițiile actuale de producție și distribuție de formate documentare.

 

Accesând acest website, ești de acord cu utilizarea modulului Cookies. Le folosim pentru a-ți oferi o experiență bună și pentru a folosi eficient site-ul.
Termeni și CondițiiACCEPTĂ