blur Înscrieri AFF 2023

Înscrieri AFF 2023

Festivalul Astra Film va avea loc în perioada 15 - 22 octombrie 2023, în format fizic. Ulterior, o selecție din programul oficial va fi disponibilă online.
Înfiinţat în 1993, Festivalul Astra Film a devenit una dintre platformele principale ale documentarului din România şi din Europa. AFF este în căutare de filme documentare cu o prezenţă puternică a perspectivei regizorului, atât în formă, cât şi în conţinut. Sunt apreciate în mod deosebit calităţile cinematografice şi onestitatea, curajul de a aborda teme dificile, originalitatea și creativitatea.
Termenul limită pentru înscrieri este 1.04.2023.

PROGRAM & ELIGIBILITATE
Filmele trebuie să facă parte din genul documentar.
Festivalul Astra Film este alcătuit din programe competitive şi secţiuni non-competitive.
Secțiunile competiționale:
Voci emergente ale documentarului
Sunt eligibile documentare de lungmetraj (peste 50 min.) finalizate după 01.01.2022, semnate de autori aflați la primul, al doilea sau cel mult al treilea film.
Europa centrală & de est
Sunt eligibile documentare de lungmetraj (peste 50 min.) finalizate după 01.01.2022, care abordează problematici specifice zonei blocului ex-comunist.
România
Sunt eligibile documentare finalizate după 01.01.2022, produse sau co-produse în România și producții / co-producții internaționale care abordează problematici specifice României, indiferent de durata acestora.
DocSchool
Sunt eligibile documentare finalizate după 01.01.2022, produse sau co-produse de universități/institute de film sau în cadrul unor programe post-universitare de specializare în cinema, indiferent de durata acestora.
Pe lângă secțiunile competiționale, programul oficial cuprinde o serie de selecții curatoriale, secțiuni tematice și programe speciale.
Decizia finală privind secțiunea în care sunt încadrate filmele selectate aparține organizatorilor. Aveți posibilitatea de a accepta sau refuza propunerea organizatorilor, dar vă rugăm să rețineți că, odată ce ați acceptat includerea filmului în programul oficial al AFF 2023, filmul nu mai poate fi retras.
ÎNSCRIEREA
Taxa de înscriere este de 15 Euro pentru fiecare film. Filmul se consideră înscris în momentul în care plata este înregistrată de Astra Film.

Alte știri