Arhivă 2021

Astra Film Lab

Astra Film Lab este un workshop intensiv, bazat pe proiecte, ce are loc în același timp cu Festivalul Astra Film din Sibiu, România și constă în programe de mentoring, discuții, întâlniri one-to-one și un pitch public în fața unei audiențe constituite din reprezentanți ai industriei.

Astra Film Lab pune accent pe proiecte și echipe din regiune, cu scopul de a facilita schimburi în Europa și nu numai. Scopul acestui program este să ofere o platformă favorabilă regizorilor care în prezent dezvoltă povești cu relevanță internațională, care au originea în țările din fostul bloc comunist, pentru a-și prezenta munca și pentru a-și dezvolta contactele din industrie.

Selecția se va baza pe un număr de criterii, care include dar nu este limitată la calitatea artistică a proiectului și potențialul internațional. Intenția noastră e de a oferi sprijin regizorilor/ producătorilor care demonstrează că au capacitatea să finalizeze proiectul dar care au nevoie de ajutor pentru a-și îndeplini viziunea.

Lab-ul este conceput pentru echipe de regizori/ producători. În timpul Astra Film Lab, tutorii vor oferi sfaturi și feedback, special adaptate pentru nevoile fiecărui proiect participant, pentru aspectele de regie și producție. Aceste sfaturi pot include, dar nu sunt limitate la următoarele subiecte: structura narativă, dezvoltarea personajelor, cum să organizezi bugetul proiectului, cum să prezinți proiectul pentru a asigura eficiență maximă. După pregătire, fiecare proiect va fi prezentat într-un pitch public în fața unei audiențe formate din producători, distribuitori, reprezentanți ai festivalurilor de profil, reprezentanți ai posturilor de televiziune. Fiecare proiect are, de asemenea, ocazia de a participa la întâlniri individuale cu experții participanți.