Arhivă 2021

Despre DokTank

Astra Film DokTank, programul de industrie Festivalului de Film Astra, reflectă misiunea ambițioasă a festivalului de a explora și înțelege condiția umană prin reprezentarea contemporană a unor comunități diverse cultural și care creează un mediu favorabil pentru o întreagă gamă de oportunități de networking și dezvoltare de proiecte. Programul are ca scop încurajarea dezvoltării și creșterii industriei documentare românești și europene. Din 2016, Astra Film Festival, pe lângă prezentarea unor experiențe captivante ale realității – reale sau virtuale – a adoptat un rol proactiv în susținerea dezvoltării de proiecte și a întâlnirilor productive între realizatori de documentar, consacrați dar și cei la început de drum, studenți, producători, distribuitori, festivaluri, sau alți experți din industrie, din Europa și nu numai.

Fiecare ediție a Astra Film DokTank selectează și promovează proiecte în toate etapele dezvoltării, oferind o platformă pentru regizorii de film documentar să interacționeze cu experți din industrie și să găsească potențiali parteneri pentru proiectele lor. Pe lângă accentul pus pe proiecte în dezvoltare, programul include și o varietate de discuții, prezentări și mese rotunde despre condițiile actuale de producție și distribuție de formate documentare.

Astra Film DokTank 2021 se va desfășura între 6 - 12 septembrie. După mai mult de un an de pandemie, este limpede că trebuie să ne adaptăm "noii normalități" și să fim pregătiți să facem față situațiilor neprevăzute cu soluții inovatoare și creative. Intenția noastră este să organizăm ediția din acest an în mediul online, în același timp cu Astra film Festival. Sperăm ca o parte din programele pe care le avem în vedere să le putem găzdui fizic, la Sibiu, în măsura în care situația o va permite. Indiferent de formula în care vom funcționa, înscrierea și procesul de selecție a proiectelor pentru Astra Film Lab rămân neschimbate.