Arhivă 2022

poster
Miracolul Jazz de la Sibiu
54 min
Pe timpuri comuniste, primăvara muzicii românești începea în fiecare an la Festivalul Jazz de la Sibiu.Ediția, realizată în primăvara anului 2012, a fost una dintre ultimele emisiuni „Remix”, sub egida TVR Cultural. O incursiune în arhivele TVR, vizând primele 20 de ediţii ale festivalului de jazz sibian, o colecție de muzică la superlativ.

Pe timpuri comuniste, primăvara muzicii românești începea în fiecare an la Festivalul Jazz de la Sibiu. Respectiv din 1974, după întreruperea primului festival național de jazz de la Ploiești (1969 – 1971). Adevărată oază de libertate, mai cu seamă după noua politică culturală dictată de Ceaușescu din 1971, manifestarea reunea în fiecare an spuma instrumentiștilor și soliștilor români ai genului.

Producția are o valoare documentară deosebită, prin declarațiile intervievaților, ca și ale actanților filmați pe scenele Sibiului: Johnny Răducanu, Marius Popp, Aura Urziceanu, Nicolae Nae Ionescu (iniţiator – organizator), Florian Lungu, Dumitru Moroşanu, Zoltan Boroş, Emilian Tantana, Virgil Mihaiu, Harry Tavitian, Eugen Gondi, Ion Baciu jr, Paul Weiner, George Puba Hromadka, Valentin Farcaş, Poldi Reisenauer, Johnny Bota, Alex Vasiliu, Octavian Greavu, Costin Petrescu, Fred Nuss (senzaționalul fotograf al Sibiului) şi încă mulţi alţii.

Evenimentul va avea loc în data de 15 octombrie, de la ora 15:30, la Cine Gold (sala 4). Eveniment realizat în colaborare cu Sibiu Jazz Festival. Accesul este liber.

Titlu original:Miracolul Jazz de la Sibiu