Arhivă 2023

poster
Altă identitate (15+)
Sophie Compton, Reuben Hamlyn • Marea Britanie, SUA • 2023 • 80 min • Premieră națională
Tehnologia din ziua de azi și inteligența artificială pot fi pe cât de utile, pe atât de nocive și de periculoase pentru utilizatori.
Prezența noastră online înseamnă, implicit, expunere. Filmul urmărește căutarea dreptății de către o studentă care descoperă că imaginea și identitatea i-au fost furate și folosite în materiale pornografice disponibile pe internet. Despre deepfake și online, într-un documentar ce ar trebui să ne dea tuturor de gândit cu privire la securitatea online și lucrurile mai puțin plăcute care se pot întâmpla acolo. Recomandat adolescenţilor care vor să înţeleagă problemele de etică în mediul online şi limitele expunerii online. Atenţionare: filmul conţine imagini blurate cu conţinut explicit. Proiecţii speciale cu invitaţi, urmate de sesiuni de discuţii.
Acest film se difuzează împreună cu un alt film. Biletul este valabil pentru ambele proiecții.

poster
Viețile noastre online
243 min
Miercuri, 18 octombrie 2023, începând cu ora 13.00, va avea loc proiecția filmului Altă identitate și va fi urmată de o dezbatere cu invitatul Mihnea Măruță. Mihnea Măruță a lucrat în presă mai bine de 20 de ani, iar acum predă cursul de Filosofia Comunicării la Departamentul de Jurnalism al Universității "Babeș-Bolyai". În acest an a publicat la Editura Humanitas volumul intitulat "Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare", care este o versiune multimedia a tezei sale de doctorat în filosofie. Discutia va fi moderată de dr. Minodora Sălcudean, conferențiar universitar la Facultatea de Științe Socio-Umane (ULBS) și expert media