Arhivă 2023

poster
Jasmin – între două lumi
Inka Achté, Hanna Karppinen • Finlanda • 2022 • 14 min • Premieră națională
Jasmin are rădăcini culturale în Finlanda şi în Somaliland. Oare va reuşi ea să creeze o punte interioară între cele două țări de origine, atât de diferite una faţă de cealaltă?
Efectele discriminării rasiale şi-au pus amprenta şi pe destinul lui Jasmin, o fată de culoare din Finlanda, care trebuie să renunţe la locul în care s-a născut, a crescut şi şi-a făcut prieteni pentru a se reuni cu familia extinsă, în oraşul Hargeysa din regiunea Somaliland. Dorul permanent de prima ei casă de pe continentul european şi de prietena ei cea mai bună nu reprezintă un obstacol în a se adapta la noua realitate geografică şi culturală din celălalt colţ al lumii şi în a-şi face prieteni noi, cu înţelegere şi acceptare. Recomandat pentru înţelegerea procesului relocării, a efectelor războiului şi discriminării rasiale. Acest film se difuzează împreună cu un alt film, la preţ de o proiecţie. Vă rugăm să consultaţi programul.
Acest film se difuzează împreună cu un alt film. Biletul este valabil pentru ambele proiecții.

poster
Jasmin – între două lumi + Oaza
29 min
Aceste două filme se difuzează la pachet, la preţ de o proiecţie. Vă rugăm să consultaţi programul și paginile filmelor respective: