poster
Tsering locuieşte pe acoperişul lumii
André Hörmann • Germania • 2016 • 15 min
Tsering visează să devină aplinist. În inima munţilor Himalaya, lumea lui Tsering se învârteşte în jurul pasiunii sale pentru căţărat şi a rutinei zilnice pline de încercări.
Tsering, 11 ani, locuieşte în satul Khumjung din Nepal. Viaţa pe munte nu e uşoară, mai ales atunci când trebuie să te trezeşti la ora 6, să mergi câteva sute de metri până la izvor pentru a umple o canistră mare cu apă necesară întregii familii pentru întreaga zi ori să parcurgi pe jos 2 ore pentru a face cumpărături. Visul băiatului este să facă parte dintr-o expediţie cu destinaţia Everest şi să urce pe acoperişul lumii. Primele lecţii de căţărat sunt grele, necesitând o condiţie fizică excelentă şi orientare bună pentru identificarea traseului ideal – va reuşi el să ajungă în vârf? Recomandat pentru aprofundarea ideii de adaptare la diferite condiţii de trai. Acest film se difuzează împreună cu un alt film, la preţ de o proiecţie. Vă rugăm să consultaţi programul.
Acest film se difuzează împreună cu un alt film. Biletul este valabil pentru ambele proiecții.

poster
Tsering locuieşte pe acoperişul lumii + Despărţirea de Nouă-Și-Jumătate
29 min
Aceste două filme se difuzează la pachet, la preţ de o proiecţie. Vă rugăm să consultaţi programul și paginile filmelor respective: