poster
Insula lui Knit
Ekiem Barbier, Guilhem Causse, Quentin L'helgoualc'h • Franța • 2023 • 95 min • Premieră națională
Cum mai conceptualizăm documentarul dacă obiectul acestuia îl constituie simularea non-factuală a realității? Knit’s Island pune în joc această premisă, relativizând simultan ceea ce încadrăm de regulă ca fiind spectacular sau banal.
O docu-ficțiune realizată exclusiv din capturi de ecran în cadrul unui joc video distopic, în care cineaștii se imersează adoptând avataruri cât mai similare cu rolurile clasice dintr-o echipă restrânsă de filmare. Un mix de interviuri și momente observaționale, Knit’s Island îmbină creativ convenții de ciné-vérité, mockumentar și gaming și punctează situarea ambivalentă a subiecților în lumea socio-istorică și cea simulată, ambiguizând, astfel, limitele care le separă.
Acest film se difuzează împreună cu un alt film. Biletul este valabil pentru ambele proiecții.

poster
Viețile noastre online
243 min
Miercuri, 18 octombrie 2023, începând cu ora 13.00, va avea loc proiecția filmului Altă identitate și va fi urmată de o dezbatere cu invitatul Mihnea Măruță. Mihnea Măruță a lucrat în presă mai bine de 20 de ani, iar acum predă cursul de Filosofia Comunicării la Departamentul de Jurnalism al Universității "Babeș-Bolyai". În acest an a publicat la Editura Humanitas volumul intitulat "Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare", care este o versiune multimedia a tezei sale de doctorat în filosofie. Discutia va fi moderată de dr. Minodora Sălcudean, conferențiar universitar la Facultatea de Științe Socio-Umane (ULBS) și expert media