Arhivă 2023

poster

Program aniversar: AFF30 și documentarul românesc

Programul aniversar în cadrul Astra Film Festival 2023 va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, între orele 10 şi 12, la Sala de Sticlă (Sala Thalia) și va fi găzduit de criticul de film Victor Morozov.
Programul cuprinde lansarea cărţilor "Experiența Astra Film Festival (interviuri şi testimonii)" şi "Filmele care vorbesc despre tine" (Bogdan Brătescu şi Călin Hera). De asemenea, evenimentul include masă rotundă şi dezbatere pe tema „Documentarul românesc la Astra Film Festival - 30 de ani”. Cu ocazia aniversării a 30 de ani de la prima ediție a Astra Film Festival, avem o privire asupra istoriei evenimentului și încercăm să evocăm transformările post-decembriste ale documentarului românesc. Festivalul Astra Film a fost un catalizator al transformărilor acestui gen cinematografic atât de profund, martor privilegiat și principală platformă de prezentare. Festivalul nu putea să existe și să se dezvolte fără efortul, creativitatea și implicarea extraordinară a documentariștilor români. Scopul discuției noastre este acela de a retrasa acest parcurs consubstanțial dintre un gen cinematografic dinamic și o platformă de expunere care și-a dorit să țină mereu pasul cu vremurile.
Programul aniversar in cadrul Astra Film Festival 2023, va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, între orele 10:00-12:00, la Sala de Sticla /SalaThalia și va fi găzduit de criticul de film Victor Morozov.
21
octombrie
10:00 - 10:00
THALIA - Sala de Sticlă