Arhivă 2023

poster
De Humani Corporis Fabrica
Lucien Castaing-Taylor, Véréna Paravel • Franța, Elveția, SUA • 2022 • 118 min • Premieră națională
Realizat în cinci spitale pariziene, documentarul ne înfăţişează trupul uman ca pe un peisaj ieşit din comun, adus la viaţă de privirea şi atenţia celor din jur.
Cu cinci secole în urmă, anatomistul André Vésale a creat o operă de căpătăi, făcând accesibil trupul uman ştiinţei pentru prima dată în istorie. Acum, De Humani Corporis Fabrica face accesibil trupul uman cinema-ului, arătând cum acesta este un peisaj ieşit din comun, care există numai când este îngrijit şi privit de cei din jur. Locuri unde grija, suferinţa şi speranţa coexistă, spitalele sunt înfăţişate ca nişte laboratoare ce conectează fiecare individ. Ca şi în filmele anterioare, regizorii Véréna Paravel şi Lucien Castaing-Taylor explorează un spaţiu aflat la jumătatea distanţei dintre frumuseţe şi oroare, arătându-ne trupul uman aşa cum nu l-am mai văzut niciodată.
Acest film este prezentat împreună cu un masterclass.
Acest film este prezentat împreună cu un masterclass.

poster
Meet the Author: Lucien Castaing-Taylor și Verena Paravel
Michael Stewart • 205 min
Un eveniment special, în cadrul ediției aniversare AFF, care îi are ca invitați pe regizorii Verena Paravel și Lucien Castaing-Taylor în conversație cu antropologul Michael Stewart.