poster
Manifest
Angie Vinchito • Rusia • 2022 • 68 min • Premieră națională
Folosind imagini filmate cu telefoanele, pe care adolescenții din Rusia le-au postat pe rețelele de socializare în ultimii ani, filmul ne dezvăluie o realitate șocantă și tulburătoare.
Reinterpretarea conținutului video postat pe internet nu e o idee nouă în filmul documentar, dar Manifesto are un scop bine definit și frizând limita manipulării, decupează chirurgical și precis, alternând momentele de rutină și jocurile inocente din curtea școlii, cu situații tensionate sau scene de teroare, filmate pe ascuns de copii, cu telefoanele mobile, denunțând opresiunea și agresivitatea unei societăți care pare ca și-a pierdut echilibrul.
Acest film se difuzează împreună cu un alt film. Biletul este valabil pentru ambele proiecții.

poster
Viețile noastre online
243 min
Miercuri, 18 octombrie 2023, începând cu ora 13.00, va avea loc proiecția filmului Altă identitate și va fi urmată de o dezbatere cu invitatul Mihnea Măruță. Mihnea Măruță a lucrat în presă mai bine de 20 de ani, iar acum predă cursul de Filosofia Comunicării la Departamentul de Jurnalism al Universității "Babeș-Bolyai". În acest an a publicat la Editura Humanitas volumul intitulat "Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare", care este o versiune multimedia a tezei sale de doctorat în filosofie. Discutia va fi moderată de dr. Minodora Sălcudean, conferențiar universitar la Facultatea de Științe Socio-Umane (ULBS) și expert media