industry guests

tutori

Tutor regie - Jorge León | Regizor de film | Belgia

Jorge León a studiat cinematografia la INSAS (Bruxelles). Practica sa artistică este puternic influențată de etica documentarului, pe care o pune sub semnul întrebării invitând ficțiunea în inima procesului de lucru. Punerea în scenă a teatrului, a operei și a artelor vizuale sunt binevenite în creațiile sale, aflate la răscrucea de genuri. Cele mai recente lucrări ale sale (Before We Go, Mitra, Incandescences) sunt emblematice pentru această abordare. Munca sa, atât cinematografică, cât și scenică, a fost prezentată și premiată pe scară largă în Belgia și în străinătate, alimentată de intense colaborări artistice.

Este beneficiarul grantului de cercetare artistică FRArt acordat de FNRS în Belgia.
Predă realizarea de filme documentare la INSAS și este invitat cu regularitate să-și împărtășească practica în multiple contexte educaționale și artistice din Europa. Este membru activ al laboratorului SIC din Bruxelles. Este artist asociat cu Charleroi Danse din septembrie 2023.

Tutor de producție - OLIVER SERTIĆ| Producator | Croaţia

OLIVER SERTIĆ este un producător de documentare și selecționer de festivaluri din Zagreb, Croația, care locuiește în prezent în București, România. Oliver a produs și co-produs în jur de 40 de lungmetraje și scurtmetraje documentare și filme experimentale. Timp de 18 ani, a lucrat ca jurnalist și redactor-șef în diferite media și ca organizator de evenimente culturale. Fondatorul organizației RESTART (2007), unde a înființat Restart Laboratory, Dokukino și departamentul de distribuție Restart Label. În ultimii 12 ani, a fost tutore la Școala de Film Documentar din Zagreb. A cooperat cu numeroase festivaluri de film în calitate de PR, programator, producător și consilier (Zagreb FF, ZagrebDox, DokuFest, Vukovar FF, Makedox, DORF, RAF, Supetar Super FF, Moldox…). Din 2007, a lucrat ca selecționer la Festivalul de Film Liburnia, un festival de film documentar croat din Opatija, unde a fost regizor din 2012 până în 2020.

Tutor de marketing - Hermione Efstratiadou | Consultant Marketing Film | Grecia

Hermione Efstratiadou a studiat jurnalismul și mass-media la Universitatea Aristotel din Salonic. Ea a lucrat la Festivalul Internațional de Film de la Salonic ca director executiv al biroului de presă și ca asistent de producător pentru DOGWATCH de Gregoris Rentis, (Visions du Reel 2021). Hermione este alumnă EAVE, Locarno Industry Academy, Oxbelly și MFI și își continuă colaborarea cu Festivalul de documentare din Salonic, lucrând ca consultant de match-making.

În ultimii trei ani, ea face parte din compania de producție și agenția de consultanță asterisk* din Atena. Lucrând pe postul de consultant de marketing, Hermione a lucrat cu peste 40 de companii de producție din toată Europa pentru proiecte în dezvoltare și filme care au avut premiera la festivaluri de film prestigioase precum Cannes, Berlinale, Locarno, Tribeca, Karlovy Vary, IFFR.

juriu

Anamaria Antoci - EWA Femei

Anamaria Antoci este un producător activ desăvârșit pe piața europeană și membru al unor rețele industriale proeminente precum EAVE, ACE Producers și European Producers Club. Ea este, de asemenea, director executiv al European Women in Audiovisual Network (EWA). Anamaria și-a fondat în 2017 propria companie de producție cu sediul în București, Tangaj Production.

Pe lângă producție, Anamaria este foarte implicată în educația și formarea filmului. A co-fondat Bucharest International Dance Film Festival, a fost tutore și membru al consiliului executiv al inițiativei de formare FILM+ și a ținut prelegeri pentru programul de Master în producție de film la Universitatea Națională de Teatru și Film „IL Caragiale” București, unde este de asemenea, un doctorand care cercetează Audience Design.

Faridah Gbadamosi

Faridah Gbadamosi este curator de film și critic cultural care lucrează pentru a face spațiul mai incluziv. În special, interesele ei sunt în schimbarea spațiului creatorilor de gust și în regândirea modelelor pentru curatoriat și expoziție. Ea a lucrat în diferite roluri la diferite festivaluri de film și alte organizații de film, inclusiv Outfest, California Film Institute, Athena Film Festival, SIFF și multe altele. Pe lângă rolurile de programare, ea a mai lucrat ca director de distribuție la Open Your Eyes și Think MF, aripa de distribuție a lui David Magdael & Associates, consultant pentru diferite proiecte de film și critic cultural independent. În prezent lucrează la Tribeca Enterprises ca programator senior.

Irena Taskovski

CEO și fondator al Taskovski Films, Londra, companie de vânzări mondiale, producție și agenție de PR cu birouri în toată Europa ( Bosnia și Spania).www.taskovskifilms.com

Irena lucrează drept consultant de film/expert în marketing, vânzări, finanțare și festivaluri pentru multe instituții de film, de exemplu HBO Europe, TRT world, Asian Cinema Fund, Dok.incubator CZ, Sources Germany și Head Tutor la Emerging Producers – la Ji.hlava IDFF CZ. Ea este fondatoarea inițiativei programului de formare #DocsConnect arta producției și distribuției creative. training.taskovsfilms.com
Irena a studiat la Praga și a absolvit FAMU. De asemenea, a studiat la Sam Spiegel Film and TV School din Ierusalim și a obținut un master la National Film & Television School din Londra, Marea Britanie.
Ea este facilitatoarea 5Rhythms mindfulness în mișcare și mișcare și antrenor pentru creșterea personală și profesională pentru membrii industriei cinematografice. Irena este o activistă pasionată de mediu, pace și unitate umană și ambasadoră a sănătății mintale pentru profesioniștii din industria filmului.
.

Viorel Chesaru - Director General Chainsaw Europe | România

Cu 23 de ani de experiență în post-producție, Viorel Chesaru este în prezent director executiv Chainsaw Europe, fiind implicat în producția și post-producția de filme precum Metronome, Complet Necunoscuti, Maria Inima României, Breaking News, Restul și Tăcere. Experiența sa solidă în IT înseamnă că orice problemă tehnică care apare în timpul post-producției este rezolvată rapid, calm și definitiv.

experți

Ana Souza - Festivalul de Film Sundance

Născută în Brazilia, Ana Souza a fost parțial crescută în Țările de Jos și acum locuiește în Los Angeles. Ea este managerul departamentului de programare la Sundance și o programatoare în echipa de filme, concentrându-se pe filme de ficțiune din SUA și  producții internaționale în secțiuni. Pe lângă munca ei la Sundance, ea este director de programare la Festivalul de Film Sun Valley și producător de forum pentru Palm Springs International ShortFest. De asemenea, a mai programat pentru AFI FEST, Outfest, Festivalul de film indian din Los Angeles și Festivalul de film LA în trecut și a lucrat în diferite funcții pentru LALIFF, Ambulante California și Latino Media Fest de la NALIP, printre altele. Ea a făcut parte din diverse jurii, inclusiv pentru Palm Springs International ShortFest, Festivalul de Film Odessa, Festivalul de Film de la Atlanta, Festivalul Internațional de Film de la Riga, Festivalul de Film Olhar do Cinema Curitiba, Festivalul de Film Mammoth Lakes și pentru rezidența de artiști MacDowell. Frătășie. A fost bursier de programare pentru Film Independent's Project Involve și Film Society of Lincoln Center's Industry Academy. Deține o licență de la Universitatea din Warwick și un master de la Universitatea din California de Sud.

Faridah Gbadamosi - Festivalul de Film Tribeca

Faridah Gbadamosi este curator de film și critic cultural care lucrează pentru a face spațiul mai incluziv. În special, interesele ei sunt în schimbarea spațiului creatorilor de gust și în regândirea modelelor pentru curatorie și expoziție. Ea a lucrat în diferite roluri la diferite festivaluri de film și alte organizații de film, inclusiv Outfest, California Film Institute, Athena Film Festival, SIFF și multe altele. Pe lângă rolurile de programare, ea a mai lucrat ca director de distribuție la Open Your Eyes și Think MF, aripa de distribuție a lui David Magdael & Associates, consultant pentru diferite proiecte de film și critic cultural independent. În prezent lucrează la Tribeca Enterprises ca programator senior.

Irena Taskovski

CEO și fondator al Taskovski Films, Londra, companie de vânzări mondiale, producție și agenție de PR cu birouri în toată Europa ( Bosnia și Spania).www.taskovskifilms.com

Irena lucrează ca consultant de film/expert în marketing, vânzări, finanțare și festivaluri pentru multe instituții de film, de exemplu HBO Europe, TRT world, Asian Cinema Fund, Dok.incubator CZ, Sources Germany și Head Tutor la Emerging Producers – la Ji.hlava IDFF CZ. Ea este fondatoarea inițiativei programului de formare #DocsConnect arta producției și distribuției creative. training.taskovsfilms.com
Irena a studiat la Praga și a absolvit FAMU. De asemenea, a studiat la Sam Spiegel Film and TV School din Ierusalim și a obținut un master la National Film & Television School din Londra, Marea Britanie.
Ea este facilitatoarea 5Rhythms mindfulness în mișcare și mișcare și antrenor pentru creșterea personală și profesională pentru membrii industriei cinematografice. Irena este o activistă pasionată de mediu, pace și unitate umană și ambasadoră a sănătății mintale pentru profesioniștii din industria filmului.

Krzysztof Gierat - Festivalul de Film de la Cracovia

Expert în film polonez. Absolvent al Universității Jagiellonian, a studiat la Institutul de Artă al Academiei Poloneze de Științe din Varșovia. Co-fondator și fost șef al Festivalului Culturii Evreiești, Graffiti Film Center și Fundația „Film Polski”. Fost viceprimar al orașului Cracovia, director al Agenției de Film de Televiziune de Stat Poloneză, secretar general al Asociației Cineaștilor Polonezi. Membru al Academiilor de Film polonez și european. Din 2000, director al Festivalului de Film de la Cracovia. Fondator și președinte până în 2021 al Krakow Film Foundation, care este producătorul Festivalului de Film de la Krakow și promotor de documentare și scurtmetraje poloneze în străinătate. Lector la Academia din Cracovia. Membru al numeroaselor jurii ale festivalurilor de film.

Mateo Ybarra - Visions du Réel

Mateo Ybarra lucrează pentru Visions du Réel (CH) din 2019, în calitate de Industry Manager pentru VdR–Industry. Industria Visions du Réel selectează și promovează filmele în fiecare etapă a dezvoltării lor și oferă o platformă cheie de rețea pentru profesioniști din întreaga lume.

Sarah Collier - Journeyman Pictures

Sarah Collier este director de achiziții la Journeyman Pictures, un agent de vânzări și distribuitor global care acoperă piețele din întreaga lume. De la hituri de top la festivaluri la subiecte actuale convingătoare, de peste 35 de ani, compania a adus povești premiate publicului din întreaga lume. Sarah este interesată în special de documentarele provocatoare, bazate pe personaje, care funcționează împotriva curentului și vorbesc despre problemele globale presante ale timpului nostru.

Sofia Tocar - Coordonator East Silver Caravan Coordinator / Institute of Documentary Film

Sofia Tocar coordonează East Silver Caravan, un proiect care sprijină distribuția în festival de filme documentare din Europa Centrală și de Est, împreună cu East Doc Market, care este principala parte de rețea a Platformei East Doc. Anterior, a lucrat ca asistent de program la Centrul de Artă Contemporană Futura și ca ghid la Colecțiile Lobkowicz. Ulterior, s-a alăturat Centrului Societății Civile din Praga, unde a coordonat proiecte și evenimente de comunicare vizuală în Europa de Est și Asia Centrală. De asemenea, lucrează ca și consultant independent și curator de artă. Sofia s-a născut și a crescut în Moldova.