De la grija pentru educația alimentară a celor mici până la acoperirea nevoilor lor de bază, acest film ne introduce în lumea unor cadre didactice și a unor cercetători din trei zone diferite ale lumii, preocupați de o creștere sănătoasă, într-un mediu sustenabil.
O școală din sudul Franței, din nevoia de a-și educa elevii, a ajuns la concluzia că este mai sănătoasă cultivarea propriilor produse, împlinind nevoia cantinei și determinând copiii să înțeleagă real nevoile naturii. O școală din Malmö (Suedia) pune accentul pe reducerea emisiilor de carbon când vine vorba de alimentele pe care le produce pentru elevi. La alt capăt al lumii, în Brazilia, printr-o alimentație sănătoasă și corectă, se încearcă îndreptarea unor greșeli ale societății, în lupta împotriva obezității și în încercarea de a atrage copiii la școală. Filmul oferă modele de succes în educație, alimentație și mediul de afaceri.
Acest documentar face parte din programul de proiecţii speciale „Weekend Junior” şi se adreseză tuturor celor interesaţi (adolescenţi, părinţi, profesori, consilieri educativi ş.a) de alternative sustenabile când vine vorba de alimentaţia şcolarilor.
Titlu original:Recettes pou un monde meilleur
Limbă:Braziliană, Portugheză, Franceză, Engleză
Regizor:Benoît Bringer
Muzică: Nicolas Neidhardt
Editing: Nils Montel
Sunet: David Lassalle – Hiventy
Imagine: Pierre Tailliez, Mathieu Mondoulet, Mathias Denizo
Producători: Luc Hermann, Paul Moreira
Research: Sophie Feragus, Héloïse Beauchêne, Anahi Ubal Retamozo