BOARD Astra film Festival

Dumitru Budrala

Fondatorul și directorul Festivalului Astra Film. Regizor, fotograf și director al Studioului Astra Film, fondat în anul 1991, președinte al Fundației Astra Film. Autor de filme documentare premiate la festivaluri internaționale. Dumitru Budrala este regizor, director de imagine, autor de fotografie documentară și director-fondator al festivalului internațional de cinema de non-ficțiune de la Sibiu, Astra Film Festival, pe care l-a înființat în 1993. Dumitru Budrala este cercetător la Complexul Național Muzeal Astra din Sibiu, deține un doctorat în antropologie vizuală și a publicat cărți și lucrări bazate pe cercetările sale din Transilvania. Este director-fondator al Studioului Astra Film, pe care l-a înființat în 1991. Filmele sale au fost prezentate și premiate la festivaluri din toată lumea.

Kató Csilla

Csilla Kató lucrează la Astra Film Festival din 1998, în departamentele comunicare, selecție și programare, Astra Film Junior și programul de industrie DocumentaryTank @AFF. De mai mulți ani coordonează departamentul de programe al festivalului de pe poziția de director artistic. A făcut parte din jurii internaționale și a fost solicitată ca expert în programele de industrie ale unor festivaluri de renume din Euopa și din afara ei. A studiat antropologie culturală și film la Universitatea Eötvös Loránt din Budapesta, London School of Economics și Universitatea Națională a Australiei din Canberra.

Adina Marin

Adina Marin lucrează la Astra Film din 1996 ca programator, editor de publicații și producător. Este programatorul secțiunii DocSchool încă de la prima sa ediție, care a avut loc acum două decenii. În ultimii ani, a coordonat programul "Viitorul e azi" dedicat cinemaului noilor tehnologii. Are o experiență îndelungată în filmul documentar internațional. A realizat programe curatoriale, retrospective și programe tematice pentru festival și pentru activitățile din afara perioadei festivaliere precum Cinemateca și Caravana Astra Film. A făcut parte din mai multe jurii internaționale.

Michael Stewart

Michael Stewart este director-fondator al Open City Documentary Festival din Londra și director al Open City Docs School din cadrul University College London (UCL), unde conduce un program de Masterat în film antropologic și documentar. Este conducător al Future Media Studio din cadrul University College London, departament care colaborează cu Open City Docs School oferind programe de training în film la toate nivelele. Deține un doctorat în antropologie și a lucrat în producție de documentar (Everyman, Timewatch, BBC). Michael Stewart a colaborat cu Astra Film încă de la prima sa ediție, experiența sa academică și în domeniul producției de documentar contribuind major la dezvoltarea festivalului.

Cristi Puiu

Apreciat de critici și laureat al celor mai importante festivaluri, regizorul și scenaristul Cristi Puiu este adesea considerat inițiatorul Noului Val în cinematografia românească. În 2004, scurtmetrajul „Un cartuş de kent şi un pachet de cafea” a fost recompensat cu Ursul de Aur la Berlinală. Lungmetrajul „Moartea domnului Lăzărescu” a fost premiat cu trofeul Un Certain Regard la Cannes 2005. După „Aurora”, pentru care a semnat scenariul și regia și a jucat rolul principal, Puiu a regizat "Sieranevada", selectat în competiția Palme d'Or la Cannes 2016. Cel mai recent lungmetraj al său, "Malmkrog", a câștigat premiul Encounters la Berlinala din 2020. După dum declară el însuși, "cinemaul înseamnă adevăr", această viziune fiind în deplină concordanță cu misiunea Astra Film, care îl numără pe Cristi Puiu printre cei mai valoroși colaboratori ai săi.