ro en

DOC TALK: Colapsul climatic

DUMINICĂ, 5 septembrie, ora 20:15, SCENA LAC

Proiecția filmului ONCE YOU KNOW (Acum știi) este urmată de o dezbatere axată pe următoarele întrebări: Există simulări care prezic un colaps datorat schimbărilor climatice. Când și cum se crede că se va întâmpla? Va exista vreo șansă de supraviețuire pentru specia umană? Și, raportându-ne la teritoriul României, la ce efecte imediate ale schimării climatice ne putem aștepta?

Care sunt factorii principali care influențează schimbările climatice? Este așa-numita eonomie circulară o soluție viabilă? Care sunt activitățile umane care ar trebui schimbate și în de fel? Și, în cazul în care toate măsurile împotriva schimbărilor climatice ar începe să funcționeze dintr-o dată ca prin miracol, la ce rezultat ne-am putea aștepta?

Există politici coerente pentru reducerea și prevenirea impactului devastator al colapsului climatic? La ce ne putem aștepta de la respectivele măsuri? Avem șanse de supraviețuire ca specie? Ce putem face ca indivizi și de la nivel de comunitate pentru prevenirea colapsului climatic?

Invitați:

Bogdan Antonescu este expert în fenomene meteorologice extreme și cerctător la Institutul Național de Optoelectronică;
Teodora Tompea este jurnalist și prezentator Digi TV și moderatoare a emisiunii "Planeta ești tu!" având ca temă schimbările climatice.


Accesând acest website, ești de acord cu utilizarea modulului Cookies. Le folosim pentru a-ți oferi o experiență bună și pentru a folosi eficient site-ul.
Termeni și CondițiiACCEPTĂ