ro en

DOC TALK: Moarte indecentă

Marți, 7 septembrie, ora 20:25, TÂRG ȚARĂ

KODOKUSHI de Endasar Altay, Turcia, 2021, 85 min/PREMIERĂ EUROPEANĂ  

Cum să eviți să mori singur?  Norihito lucrează pentru o companie care face curat în apartamentele celor care au murit de curând. Lungul şir de vârstnici decedaţi fără să-i pese cuiva de ei îl determină să-şi înfrunte propria traumă familială. Bătrânul Muramatsu îşi petrece zilele în completă izolare, dar următorul Festival al Cireşilor Înfloriţi i-ar putea schimba soarta. Poate el găsi un motiv să trăiască?   Regizorul întreţese cu impresionantă subtilitate poveştile mai multor personaje preocupate de marea întrebare: cum să nu mori singur? Şi iată cum această imensă singurătate, această existenţă practic în afara societăţii, devine personajul principal al filmului.    

Moderator: Smaranda Bălan 
Smaranda a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București, a scris articole pentru Republica, Zile și Nopți, Decât o Revistă, iar în 2019 a obținut unul dintre premiile pentru opinie, în cea mai cunoscută competiție pentru jurnalism independent, Premiile Superscrieri. Smaranda Bălan este fondator al grupului de inițiativă civică " Vă ajutăm din Sibiu" și vicepreședinte al Crucii Roșii, filiala Sibiu.   

Invitat:   Florin Stănescu, yoghin și profesor de yoga


Accesând acest website, ești de acord cu utilizarea modulului Cookies. Le folosim pentru a-ți oferi o experiență bună și pentru a folosi eficient site-ul.
Termeni și CondițiiACCEPTĂ