ro en

EVENIMENT DESCHIDERE AFF 2021

Seara de deschidere a Festivalului Astra Film începe cu proiecția filmului ONCE YOU KNOW (Acum știi) de Emmanuel Cappellin (Franța), un film care ne poate schimba pentru totdeauna percepția despre viitorul umanității privit din perspectiva unui eventual colaps climatic.

Proiecția este urmată de o dezbatere axată pe următoarele întrebări: Există simulări care prezic un colaps datorat schimbărilor climatice. Când și cum se crede că se va întâmpla? Va exista vreo șansă de supraviețuire pentru specia umană? Și, raportându-ne la teritoriul României, la ce efecte imediate ale schimării climatice ne putem aștepta?

Care sunt factorii principali care influențează schimbările climatice? Este așa-numita eonomie circulară o soluție viabilă? Care sunt activitățile umane care ar trebui schimbate și în de fel? Și, în caxul în care toate măsurile împotriva schimbărilor climatice ar începe să funcționeze dintr-o dată ca prin miracol, la ce rezultat ne-am putea aștepta?

Există politici coerente pentru reducerea și prevenirea immactului devastator al colapsului climatic? La ce ne putem aștepta de la respectivele măsuri? Avem șanse de supraviețuire ca specie? Ce putem face ca indivizi și de la nivel de comunitate pentru prevenirea colapsului climatic?

Invitați:

Bogdan Antonescu este expert în fenomene meteorologice extreme și cerctător la Institutul Național de Optoelectronică;
Teodora Tompea este jurnalist și prezentator Digi TV și moderatoare a emisiunii "Planeta ești tu!" având ca temă schimbările climatice.

Dezbaterea va fi urmată de concertul Martyn Jacques of The Tiger Lillies: Cabinet of Dr Caligari (Cine-Concert)

Accesând acest website, ești de acord cu utilizarea modulului Cookies. Le folosim pentru a-ți oferi o experiență bună și pentru a folosi eficient site-ul.
Termeni și CondițiiACCEPTĂ