poster
DOC TALK „Ortodoxismul nuclear”, cu Vasile Ernu
60 min
Scriitorul și jurnalistul Vasile Ernu abordează la ASTRA FILM FESTIVAL 2022 subiectul ortodoxiei nucleare și rolul Bisericii Ortodoxe Ruse în războiul de ocupație al regimului Putin. Evenimentul este moderat de Valer Cosma.

În ultima perioadă s-a discutat mult despre rolul Bisericii Ortodoxe Ruse în configurarea arhitecturii regimului Putin și mai ales în ce privește rolul ei în problema militară și a războiului de ocupație dus în Ucraina. Un rol important în noua doctrină îl ocupă conceptul de „Ortodoxie nucleară” sau „Ortodoxie atomică” care este o versiune a conceptului „ideea rusă” potrivit căreia Ortodoxia - confesiunea care reprezintă Rusia - și scutul nuclear sunt cele două componente ale securității Rusiei.

Prelegerea are ca scop prezentarea originilor și evoluția acestei doctrine precum și rolul ei în derularea războiului precum și influența ei în spațiul creștin ortodox dincolo de hotarele Rusiei.

Evenimentul va avea loc luni, 10 octombrie, de la ora 15, la Biblioteca Universității Lucian Blaga din Sibiu - Sala Senatului (str. Lucian Blaga, nr.2 A). Acces liber în limita locurilor disponibile.

Titlu original:DOC TALK „Ortodoxismul nuclear”, cu Vasile Ernu
Regizori: