6 DOCUMENTARE ROMÂNEȘTI, SÂMBĂTĂ LA AFF

Sâmbătă 11 septembrie, în penultima zi a festivalului, avem în program șase documentare românești pe care nu trebuie să le ratați: 

        Târgul de Țară

CÂNTECUL STUPULUI (HYMN FROM THE HIVE)
Jacopo Marzi • Marea Britanie, Italia • 2021 • 84 min/PREMIERĂ MONDIALĂ
Sașii au venit în Transilvania acum 8 secole și au plecat masiv acum 30 de ani. O familie de sași transilvăneni nu acceptă că acesta ar putea fi sfârșitul. /ro/cantecul-stupului

SPIONI DE OCAZIE Oana Giurgiu • Romania • 2021 • 120 min/PREMIERĂ NAȚIONALĂ 1944.
Tineri din Palestina sunt trimişi în ţările lor de origine din Europa de Est aflate sub control german. Misiunea spionilor de ocazie este ieşită din comun. /ro/spioni-de-ocazie


         Centrul istoric, sălile din Piața Mică 11 (Astra Film Studio, Astra Cinema)

UN PERSONAJ MISTERIOS (SHAWKAT MYSTERY)
Ágnes Maksay • Romania • 2021 • 62 min/PREMIERĂ NAȚIONALĂ
Destinul incredibil al lui Seif Eddine Shawkat, turco-maghiar născut la Cluj la început de secol 20, cineast, scriitor și cetățean al lumii
/ro/un-personaj-misterios

STELA, ÎN NUMELE TATĂLUI
Anca Hirte • Romania, Franța, Elveția • 2021 • 81 min/PREMIERĂ NAȚIONALĂ
E lesbiană, seropozitivă, a făcut pușcărie, nu posedă nimic, dar are totul de oferit.
/ro/stela-in-numele-tatalui

CEA CARE NU E AICI (THE MISSING ONE)
Rareş Ienasoaie • Franța • 2021 • 88 min/PREMIERĂ NAȚIONALĂ O călătorie zguduitoare prin tenebrele dependenței de heroină, în căutarea surorii pierdute /ro/cea-care-nu-e-aici

Centrul istoric, Piața Mică aer liber

CERTITUDINEA PROBABILITĂȚILOR
Raluca Durbacă • Romania • 2021 • 90 min/PREMIERĂ NAȚIONALĂ Privire fascinantă asupra României anului 1968, imagine a prosperității și optimismului - din perspectiva autorităților comuniste ale vremii.
/ro/certitudinea-probabilitatilor

Alte știri
/images/1200x600_2.jpg
Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024
23 ian. 2024
S-au deschis înscrierile pentru ediția din 2024 a Festivalului Internațional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu. AFF 2024 va avea loc anul acesta în perioada 20-27 octombrie, iar regizorii din toată lumea își pot înscrie documentarele până pe 15 aprilie.
/images/18_20.10.2023-Calea%20Laptelui-Marius%20Sumlea-09.jpg
Premiile Astra Film Festival 2023
22 oct. 2023
Cele mai bune filme ale ediției aniversare 30 de ani de Astra Film Festival au fost anunțate sâmbătă seara la Sibiu, într-o sală Thalia plină de oameni și de emoție, ca de fiecare dată când o competiție își alege câștigătorii.
/images/CALEA LAPTELUI.03_10_foto AFF.jpeg
Calea laptelui, de Dumitru Budrala, proiecție-eveniment la Astra Film Festival
18 oct. 2023
Filmul „Calea laptelui” (work-in-progress), de Dumitru Budrala, care prezintă universul fascinant al transhumanței, va fi oferit publicului Astra Film Festival, în prezența personajelor principale, vineri seara, de la ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu.
/images/17.10.2023-Transhumanta-Marius Sumlea-11.jpeg
Expoziții-experiență la Astra Film Festival
17 oct. 2023
Publicul Astra Film Festival este invitat la patru expoziții deschise în Sibiu doar în perioada festivalului, în spații pline de poveste, de la sediul Astra Film din Piața Mică și foaierul Sălii Thalia, la Promenada Mall și Mini Dome-ul instalat în Piața Mare. Accesul este gratuit, iar experiența, unică, spun organizatorii.
/images/image0.jpeg
Dadestar Chaveste. Poveste lăutărească de Iulian Ignat la Astra Film Festival
16 oct. 2023
Universul fascinant al lăutarilor este prezentat la Astra Film Festival 30 în cadrul unei expoziții inedite întitulată „Dadestar chaveste”/ „Din tată în fiu”, semnată de fotograful Iulian Ignat. Expoziția va fi inaugurată astăzi, începând cu ora 16:00, în foaierul lateral al Sălii Thalia, prin lansarea unui album, cu același nume, în prezența autorului.
/images/Gala Deschidere AFF-Thalia_foto AFF_Marius Șumlea.jpeg
Astra Film Festival a început! Proiecție de gală cu filmul despre Volodimir Zelenski
16 oct. 2023
Ediția aniversară 30 de ani de Astra Film Festival a debutat, duminică seară, cu filmul „Întâlnindu-l pe Zelenski” (work-in-progress), co-regizat de actorul, regizorul și producătorul american Liev Schreiber și de regizorul și producătorul britanic André Singer. Un film pe care spectatorii din Sibiu sau veniți din alte zone ale României, care au umplut sala Thalia din Sibiu, au avut ocazia să-l vadă în premieră și pe care l-au aplaudat îndelung.
/images/1920x1080.jpg
Liev Schreiber, celebrul actor, regizor și producător de la Hollywood, intervenție live în deschiderea ediției aniversare Astra Film Festival
15 oct. 2023
Cunoscutul actor, regizor și producător de la Hollywood, Liev Schreiber, care are în palmares 6 nominalizări la Globurile de Aur și 9 la Premiile Emmy, va interveni live în cadrul Galei de Deschidere a Astra Film Festival, care va avea loc astăzi, 15 octombrie, începând cu ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu. Schreiber a co-regizat filmul documentar „Întâlnindu-l pe Zelenski”, alături de André Singer, și va vorbi publicului de la Sibiu despre experiența de a-l întâlni și filma pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
/images/poster_5_2.jpg
Mirabela Dauer și documentarul „Playback”, de Iulia Rugină, reînvie atmosfera discotecilor din anii ’80 la Astra Film Festival
15 oct. 2023
Gabriela Atanasov, Horia Stan și legendarul DJ al anilor ’80, Sorin Lupașcu vor susține un concert la Astra Film Festival în cadrul unei memorabile petreceri retro, care va avea loc luni, 16 octombrie, începând cu ora 21:00, la Sala Thalia (Chimniță) din Sibiu. Momentul își dorește să reînvie atmosfera și emoția discotecilor din anii ’80. Petrecerea este inspirată de filmul „Playback” de Iulia Rugină, al cărui protagonist este DJ-ul Sorin Lupașcu și care va fi proiectat în aceeași zi, la Sala Thalia, începând cu ora 19:00.