blur Astra Film Festival 2021 celebrează viața

Astra Film Festival 2021 celebrează viața

A 28-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar
(Sibiu, 5-12 septembrie) prezintă peste 200 de evenimente cinematografice

Peste 200 de evenimente cinematografice, proiecții de filme, concerte, discuții cu regizorii, workshopuri și evenimente dedicate industriei de film vor avea loc la Sibiu, în perioada 5-12 septembrie, la Astra Film Festival – Festivalul Internațional de Film Documentar. Ediția din acest an, a 28-a, se va desfășura în aer liber, în săli de cinema și online, iar timp de opt zile, la #AFF2021 vor fi proiectate 71 de filme din 33 de țări, dintre care 46 sunt premiere (4 premiere mondiale, 4 premiere internaționale și 38 de premiere naționale), selectate din peste 3000 de producții cinematografice realizate în ultimii doi ani în întreaga lume.

Ediția din acest este o celebrare a vieții și o observare atentă a schimbărilor care au loc în jurul nostru, ca reacție la provocările din ultima perioadă. Totul, văzut prin obiectivul aparatului de filmat al regizorilor de film documentar din întreaga lume, care reușesc să ofere mereu perspective intime și nefiltrate ale realității. 

Am avut de ales dintr-o abundență de producții finalizate probabil anul trecut. Am avut privilegiul de a observa cum a reacționat lumea la provocările din ultima perioadă. Vorbim despre o multitudine de subiecte și de abordări, unele mai arzătoare, mai zgomotoase, altele mai de savurat în tihnă. Și toate merită să fie pe marele ecran, să aibăparte de toată atenția noastră. Vedem încă o dată Festivalul ca pe o ocazie de sărbătoare a măiestriei cu care acești cineaști talentați reușesc să decupeze realitatea din jurul lor și să o expună prin film”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al  Astra Film Festival.

Șocul produs de pandemie în industria filmului s-a resimțit puternic și în producția cinematografică, iar filmele selectate au adunat cele mai sensibile reflecții ale transformărilor care se produc sub ochii noștri și care ne propun întrebări importante: 

Cum ajung granițele dintre țări să genereze situații absurde între oameni, rupând legăturiși provocând tragedii? 

Care sunt noile coordonate și care sunt consecințele etice ale procreării prin inseminarea artificiala?

Cum reușesc să reziste unele căsnicii în care cei doi devin adepții înflăcărați ai unor idei diametral opuse?

Ce va urma după inevitabilul colaps climatic și în ce măsură vom putea vorbi despre„pregătiri pentru supraviețuire”?


#AFFSTUDENTPASS, cardul special pentru studenți, masteranzi și doctoranzi

Consecvenți misiunii asumate încă de la început, respectiv educarea și promovarea filmului documentar în rândul publicului tânăr, organizatorii au o surpriză pentru studenții, masteranzii și doctoranzii din România și din străinătate care doresc să participe la festival: cardul #AFFSTUDENTPASS, care oferă acces la toate evenimentele cinematografice, la cele dedicate profesioniștilor din industrie și la concertele din cadrul #AFF2021 (în limita locurilor disponibile) și cazare 7 nopți în perioada 5-12 septembrie, în centrul Sibiului, la căminele Facultății „Lucian Blaga”.  

Cardul #AFFSTUDENTPASS poate fi achiziționat de pe Eventbook la prețul de 199 lei: https://bit.ly/3ygg1aa.

Eveniment de tradiție, desfășurat neîntrerupt din 1993, Astra Film Festival – Festivalul Internațional de Film Documentar de la Sibiu este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film

Cu sprijinul: Consiliul Județean Sibiu, Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, Uniunea Cineaștilor

Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prinProgramul Europa Creativă 

Astra Film Festival se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

/images/Foto-2_Astra-FIlm-Junior.jpeg
Documentare și ateliere de film pentru copii la Astra Film Junior 2024
20 sept. 2024
Copiii și adolescenții sunt așteptați și anul acesta la Astra Film Junior, cel mai complex proiect de educație prin film documentar din România. Gândit pentru trei categorii de vârstă (6+, 11+ și 15+), Astra Film Junior 2024 include proiecții cinematografice în săli de cinema clasice și proiecții full-dome în New Media Dome Cinema, urmate de dezbateri moderate de către profesioniști, concurs de benzi desenate și ateliere de creație (ciclul primar 6+), scriere creativă (ciclul gimnazial 11+) și film (ciclul liceal 15+).