Expoziții-experiență la Astra Film Festival

Publicul Astra Film Festival este invitat la patru expoziții deschise în Sibiu doar în perioada festivalului, în spații pline de poveste, de la sediul Astra Film din Piața Mică și foaierul Sălii Thalia, la Promenada Mall și Mini Dome-ul instalat în Piața Mare. Accesul este gratuit, iar experiența, unică, spun organizatorii. Detalii despre programele speciale din cadrul ediției aniversare 30 de ani de Astra Film Festival, aici: https://www.astrafilm.ro/ro/2023/program-complet/programe-speciale-2023.
Expoziția aniversară Astra Film Festival invită publicul „să călătorească prin istoria fenomenului, deschizând o capsulă a timpului”, spun organizatorii. Publicul poate vedea fotografii de arhivă inedite, realizate încă de la prima ediție a festivalului, în 1993, și până în prezent. Alături de expoziția de fotografie, expoziția mai prezintă aparatură folosită la festival de-a lungul timpului și cataloage ale edițiilor din trecut. Expoziția poate fi vizitată pe toată durata festivalului, în incinta Mall Promenada, et. 1 (fostul magazin Cador), până duminică, 22 octombrie, între orele 11:00 – 21:00. 
„Dan Perjovschi. Document. Un insert în Astra Film 30” este o intervenție artistică în sediul Astra Film, o ocupare temporară cu „documente” a spațiului celui mai important festival de film documentar din țară. Este o adevărată istorie în desene, marca Dan Perjovschi, a României ultimilor 30 de ani. Artistul este cetățeanul căruia îi pasă de orașul, țara, continentul și lumea în care trăiește. „Critic și mereu prezent, comentând sau reflectând moravurile și practicile societății contemporane. Într-o lume obsedată de individualism, competitivitate și profit, artistul empatizează, asistă, ajută, sprijină, participă. Pune osul. Sau tricoul. Sau sacoșa”, este descrierea făcută de organizatorii expoziției, care va fi deschisă la sediul Astra Film din Piața Mare nr. 11 de miercuri 18 octombrie până duminică 21 octombrie între orele 11:00 și 20:00.
Expoziția „Transhumanța” cuprinde o serie de fotografii aparținând regizorului Dumitru Budrala, care alcătuiesc „un traseu care poartă publicul pe drumul încărcat de simbol, provocări și frumusețe, parcurs de păstori”. Având un caracter mixt – fotografie clasică și experiență imersivă, expoziția poate fi vizitată pe toată durata festivalului, în Mini Dome-ul din Piața Mare, între orele 10:00-22:00 în timpul săptămânii, respectiv între 10:00-18:00, în weekend.
Ieri s-a deschis și expoziția de fotografie Iulian Ignat „Dadestar Chaveste” („Din tată în fiu”), care poate fi vizitată în foaierul lateral al Sălii Thalia, între orele 11:00-20:00 (până sâmbătă), respectiv între 11:00-15:00 duminică.
Programul complet al festivalului: https://www.astrafilm.ro/ro/2023/program-orar
Despre Astra Film Festival 
Astra Film Festival Sibiu, lansat în 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa. Aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, festivalul este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, având ca partener strategic Ministerul Culturii, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Centrului Național al Cinematografiei, al Institutului Cultural Român, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. 
Partener strategic: Ministerul Culturii
Sponsori: HBO Go, Martini, Cinelab, Materom Autohaus, Luthelo, CineGOLD, Promenada Mall, DPD România, Kulinarium, Sonne
Partener de monitorizare: MediaTrust
Parteneri media: Europa FM, TV5 Monde, Radio România Cultural, News.ro, G4media, Hotnews, Spotmedia, PressHub, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Mesagerul de Sibiu, Ora de Sibiu, Sibiu independent, Sibiul azi, Hermannstädter Zeitung, Nine O`Clock, Scena9, Cinemagia, Cineuropa, Film New Europe, Observator cultural, Timpul, AaRC, MovieNews, Cinefan, Cinefilia, Liternet, Capital Cultural, Revista Transilvania, Filmtett, Modern Times Review
Partener de comunicare: PiArt Vision

Alte știri
/images/FIIVOLUNTAR_AFF2024_3.jpeg
Noutate. Voluntari de toate vârstele la Astra Film Festival
04 iun. 2024
Festivalul Astra Film deschide înscrierile pentru voluntari și acceptă persoane de orice vârstă, singura condiție fiind împlinirea vârstei minime legale pentru activități de voluntariat (14 ani).
/images/1920x1080_cinemaAFF.jpg
Cinemateca Astra Film, invitație la film documentar de cea mai bună calitate
29 mai 2024
Cinemateca Astra Film își redeschide porțile vara aceasta și revine în luna iunie cu patru din cele mai bune filme documentare premiate la ultima ediție a festivalului.
/images/WhatsApp%20Image%202024-03-26%20at%2009.14.58_3cad242b.jpg
Înaltul Patronaj al Președintelui României pentru Astra Film Festival și Astra Film Junior
26 mar. 2024
Festivalul Internațional Astra Film de la Sibiu se va afla și în acest an sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, fiind considerat drept unul dintre evenimentele majore de pe agenda culturală din țara noastră. Ediția din acest an a festivalului va avea loc la Sibiu, în perioada 20-27 octombrie 2024.
/images/1200x600_2.jpg
Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024
23 ian. 2024
S-au deschis înscrierile pentru ediția din 2024 a Festivalului Internațional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu. AFF 2024 va avea loc anul acesta în perioada 20-27 octombrie, iar regizorii din toată lumea își pot înscrie documentarele până pe 15 aprilie.
/images/18_20.10.2023-Calea%20Laptelui-Marius%20Sumlea-09.jpg
Premiile Astra Film Festival 2023
22 oct. 2023
Cele mai bune filme ale ediției aniversare 30 de ani de Astra Film Festival au fost anunțate sâmbătă seara la Sibiu, într-o sală Thalia plină de oameni și de emoție, ca de fiecare dată când o competiție își alege câștigătorii.
/images/CALEA LAPTELUI.03_10_foto AFF.jpeg
Calea laptelui, de Dumitru Budrala, proiecție-eveniment la Astra Film Festival
18 oct. 2023
Filmul „Calea laptelui” (work-in-progress), de Dumitru Budrala, care prezintă universul fascinant al transhumanței, va fi oferit publicului Astra Film Festival, în prezența personajelor principale, vineri seara, de la ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu.
/images/image0.jpeg
Dadestar Chaveste. Poveste lăutărească de Iulian Ignat la Astra Film Festival
16 oct. 2023
Universul fascinant al lăutarilor este prezentat la Astra Film Festival 30 în cadrul unei expoziții inedite întitulată „Dadestar chaveste”/ „Din tată în fiu”, semnată de fotograful Iulian Ignat. Expoziția va fi inaugurată astăzi, începând cu ora 16:00, în foaierul lateral al Sălii Thalia, prin lansarea unui album, cu același nume, în prezența autorului.