Tudor Chirilă prezintă programul AFF 2021

 

„Documentarul vine să aducă zona aceea de echilibru

de care are nevoie un om ca să înțeleagă lumea”, spune artistul

 

Tudor Chirilă recomandă programul celei de-a 28-a ediții a festivalului Astra Film de la Sibiu. În mesajul său, care va fi transmis în deschiderea festivalului, Tudor Chirilă se referă la importanța filmului documentar, respectiv la impactul pe care îl poate avea asupra publicului un eveniment cultural de talia Astra Film Festival. Evenimentul de deschidere va avea loc duminică, 5 septembrie (18:00), la Scena Lac din Muzeul Astra. Festivalul Astra Film de la Sibiu se va desfășura în perioada 5-12 septembrie în aer liber, săli de cinema și online. Și în acest an vor avea loc proiecții de film vizionate din bărci, în cadrul unui program special: „Bărcile de salvare”.

Producția Galei de deschidere este realizată de regizoarea Carmen Lidia Vidu. Imediat după aceea, va fi proiectat filmul Acum știi (2021 - Franța, r. Emmanuel Cappellin) - despre schimbările climatice care aruncă lumea în colaps, după care va urma un concert Martyn Jacques of The Tiger Lillies. Bilete la evenimentul de deschidere, aici: /ro/program-orar


Tudor Chirilă: Documentarul aduce zona aceea de echilibru de care are nevoie un om ca să înțeleagă lumea

„Între 5 și 12 septembrie are loc Festivalul Astra Film, unde poți să vezi povești reale despre oameni ca noi, ca mine, ca tine”, spune Tudor Chirilă în mesajul prin care cheamă publicul la  cel mai important eveniment cinematografic al filmului documentar din România.

„Într-o lume în care suntem invadați de tot felul de știri și teorii despre ce se întâmplă cu lumea asta (Încotro ne ducem? Cum o înțelegem? Care sunt mecanismele care pun în mișcare lumea noastră?), documentarul vine să aducă zona aceea de echilibru de care are nevoie un om ca să înțeleagă lumea”
, arată artistul.

„Mă numesc Tudor Chirilă și vreau să-ți spun că e o ocazie bună să nu ratezi un festival de Film Documentar. Ia-ți prietenii, fă-ți o gașcă, deschide-ți ochii, deschide-ți mintea, ascultă povești. Trăiește! Mergi la festival. Documentarul contează. În România, din 1993, la Astra Film Sibiu”, mai spune Tudor Chirilă.


Dumitru Budrala: Tudor Chirilă este iubit de publicul tânăr pe care ni-l dorim alături de festival

Directorul-fondator al festivalului Astra Film Sibiu crede că în rândul publicului care va participa la cele 200 de evenimente cinematografice se vor regăsi numeroși tineri, o tendință în creștere, vizibilă deja la ultimele ediții.

„În fiecare an ne dorim să aducem publicul tânăr la Festivalul Astra Film. Știm că Tudor Chirilă este iubit de publicul tânăr. A avut tot timpul mesaje educaționale, echilibrate, de impact. Este un om al adevărului, la fel cum și rolul filmul documentar este de a prezenta adevărul. Cu siguranță că mesajele transmise de Tudor Chirilă și venirea acestuia alături de Astra Film Festival înseamnă un câștig pentru public.”


#AFFStudentPass, cardul special pentru studenți, masteranzi și doctoranzi

De altfel, organizatorii festivalului Astra Film de la Sibiu au oferit în acest an #AFFStudentPass, un card special de acces pentru studenții, masteranzii și doctoranzii din România și din străinătate. Cei care achiziționează #AFFStudentPass au acces la toate evenimentele cinematografice, la cele dedicate profesioniștilor din industrie și la concertele din cadrul #AFF2021 (în limita locurilor disponibile), plus cazare 7 nopți în perioada 5-12 septembrie, în centrul Sibiului, la căminele Universității „Lucian Blaga”.

Cardul #AFFStudentPass poate fi achiziționat de pe Eventbook: https://bit.ly/3ygg1aa.

A 28-a ediție Astra Film Festival - Festivalul Internațional de Film Documentar de la Sibiu celebrează viața, în toată diversitatea ei, prin cele peste 200 de evenimente cinematografice. Lansat în 1993 ca proiect inovator în Europa Centrală și de Est, AFF Sibiu este un eveniment esențial în comunitatea europeană de film documentar, dovedindu-se a fi cel mai important festival de acest gen din România, însumând o cultură și o istorie a cinematografiei documentare de zeci de ani.

Programul complet al festivalului Astra Film Sibiu: https://bit.ly/3kvT7G9

Organizat de: Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film
Cu sprijinul: Consiliul Județean Sibiu, Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, Forumul Cultural Austriac, Uniunea Cineaștilor; Filarmonica de Stat Sibiu
Cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă
Astra Film Festival se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
Sponsori: HBO, DPD România, Materom Autohaus, Cinelab, Ursus, Nod Pub, The Refresh, Kulinarium, Sonne Restaurant Cafe
Parteneri media: TV5 Monde, Rock FM, Radio România Cultural, RFI România, Hotnews, News.ro, Newsweek, Spotmedia, Scena9, Avantaje, Liternet, Cineuropa, Film New Europe, Movienews, All About Romanian Cinema, Films in frame, Urban,ro, Turnul sfatului, Sibiu 100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Capital cultural, Zile și nopți, Revista Transilvania, Hermanstaedter Zeitung
Partener de comunicare: PiArt Vision

Alte știri
/images/1200x600_2.jpg
Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024
23 ian. 2024
S-au deschis înscrierile pentru ediția din 2024 a Festivalului Internațional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu. AFF 2024 va avea loc anul acesta în perioada 20-27 octombrie, iar regizorii din toată lumea își pot înscrie documentarele până pe 15 aprilie.
/images/18_20.10.2023-Calea%20Laptelui-Marius%20Sumlea-09.jpg
Premiile Astra Film Festival 2023
22 oct. 2023
Cele mai bune filme ale ediției aniversare 30 de ani de Astra Film Festival au fost anunțate sâmbătă seara la Sibiu, într-o sală Thalia plină de oameni și de emoție, ca de fiecare dată când o competiție își alege câștigătorii.
/images/CALEA LAPTELUI.03_10_foto AFF.jpeg
Calea laptelui, de Dumitru Budrala, proiecție-eveniment la Astra Film Festival
18 oct. 2023
Filmul „Calea laptelui” (work-in-progress), de Dumitru Budrala, care prezintă universul fascinant al transhumanței, va fi oferit publicului Astra Film Festival, în prezența personajelor principale, vineri seara, de la ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu.
/images/17.10.2023-Transhumanta-Marius Sumlea-11.jpeg
Expoziții-experiență la Astra Film Festival
17 oct. 2023
Publicul Astra Film Festival este invitat la patru expoziții deschise în Sibiu doar în perioada festivalului, în spații pline de poveste, de la sediul Astra Film din Piața Mică și foaierul Sălii Thalia, la Promenada Mall și Mini Dome-ul instalat în Piața Mare. Accesul este gratuit, iar experiența, unică, spun organizatorii.
/images/image0.jpeg
Dadestar Chaveste. Poveste lăutărească de Iulian Ignat la Astra Film Festival
16 oct. 2023
Universul fascinant al lăutarilor este prezentat la Astra Film Festival 30 în cadrul unei expoziții inedite întitulată „Dadestar chaveste”/ „Din tată în fiu”, semnată de fotograful Iulian Ignat. Expoziția va fi inaugurată astăzi, începând cu ora 16:00, în foaierul lateral al Sălii Thalia, prin lansarea unui album, cu același nume, în prezența autorului.
/images/Gala Deschidere AFF-Thalia_foto AFF_Marius Șumlea.jpeg
Astra Film Festival a început! Proiecție de gală cu filmul despre Volodimir Zelenski
16 oct. 2023
Ediția aniversară 30 de ani de Astra Film Festival a debutat, duminică seară, cu filmul „Întâlnindu-l pe Zelenski” (work-in-progress), co-regizat de actorul, regizorul și producătorul american Liev Schreiber și de regizorul și producătorul britanic André Singer. Un film pe care spectatorii din Sibiu sau veniți din alte zone ale României, care au umplut sala Thalia din Sibiu, au avut ocazia să-l vadă în premieră și pe care l-au aplaudat îndelung.
/images/1920x1080.jpg
Liev Schreiber, celebrul actor, regizor și producător de la Hollywood, intervenție live în deschiderea ediției aniversare Astra Film Festival
15 oct. 2023
Cunoscutul actor, regizor și producător de la Hollywood, Liev Schreiber, care are în palmares 6 nominalizări la Globurile de Aur și 9 la Premiile Emmy, va interveni live în cadrul Galei de Deschidere a Astra Film Festival, care va avea loc astăzi, 15 octombrie, începând cu ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu. Schreiber a co-regizat filmul documentar „Întâlnindu-l pe Zelenski”, alături de André Singer, și va vorbi publicului de la Sibiu despre experiența de a-l întâlni și filma pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
/images/poster_5_2.jpg
Mirabela Dauer și documentarul „Playback”, de Iulia Rugină, reînvie atmosfera discotecilor din anii ’80 la Astra Film Festival
15 oct. 2023
Gabriela Atanasov, Horia Stan și legendarul DJ al anilor ’80, Sorin Lupașcu vor susține un concert la Astra Film Festival în cadrul unei memorabile petreceri retro, care va avea loc luni, 16 octombrie, începând cu ora 21:00, la Sala Thalia (Chimniță) din Sibiu. Momentul își dorește să reînvie atmosfera și emoția discotecilor din anii ’80. Petrecerea este inspirată de filmul „Playback” de Iulia Rugină, al cărui protagonist este DJ-ul Sorin Lupașcu și care va fi proiectat în aceeași zi, la Sala Thalia, începând cu ora 19:00.