REGULI ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE

Suntem siguri că vom avea o colaborare frumoasă lucrând cu oameni entuziaști, dar pentru a evita orice probleme pe parcursul festivalului, am întocmit o listă cu responsabilitățile noastre reciproce:

 • În calitate de Voluntar AFF, reprezentati imaginea festivalului, așa că avem rugămintea de a respecta regulile de conduită. Caracterul unui om rezidă din cultura și educația reflectată în comportament și felul de a vorbi, asigurați-vă că tratați publicul festivalului, invitații, angajații, colegii și coordonatorii cu respectul cuvenit.
 • În calitate de Voluntar AFF veți lucra în ture. O tură durează în medie 6 ore, unele ture pot avea loc și înainte cu câteva zile de începerea evenimentului. Dacă optați pentru departamentul ASTRA FILM JUNIOR, trebuie să aveți în vedere că programul se desfășoară în prima parte a zilei, tura începe de la ora 7:30 și se termină în jurul orei 15:00. Puteți opta pentru turele full time, adică veți petrece mai mult de 9 ore pe zi în cadrul evenimentului.
 • Prezența la ședințele de departament sunt obligatorii, la fel și la ședințele dinaintea începerii turei.
 • Fiecare departament are un coordonator care va oferi instrucțiuni și va servi drept contact în cadrul evenimentului pentru toate situațiile apărute. Echipa AFF are rugămintea de a respecta întocmai instrucțiunile primite de la acesta.
 • Voluntarul AFF nu e singur și nici o problemă nu poate rămâne nerezolvată. Vă rugăm să contactați coordonatorul, managerul de locație sau responsabilul de grupă în cazul în care întâmpinați orice fel de probleme.
 • Veți ajunge cu 15 minute înaintea începerii turei. În cazul în nu veți putea ajunge, vă rugăm să informați coordonatorul cât mai curând posibil, de preferat cu 24 ore înainte, pentru a se putea găsi un înlocuitor.
 • Este interzis consumul de alcool sau droguri în timpul programului de lucru. De asemenea, fumatul în locuri publice și purtarea însemnelor festivalului în timpul fumatului sunt strict interzise. Încălcarea acestor reguli va conduce la rezilierea contractului de voluntariat și la excluderea de la participarea în edițiile viitoare ale festivalului.
 • Veți purta mereu tricoul oferit la ultima ședință dinaintea începerii festivalului. Tot atunci vor fi distribuite și ecusoanele care oferă acces la toate locațiile festivalului și veți fi recunoscut ca parte din echipa organizatorică. Ecusonul oferă participarea gratuită la proiecțiile AFF cu excepția cazului în care locurile sunt epuizate.
 • Ecusoanele AFF sunt nominale, însoțite de un cod unic și nu sunt transmisibile. În cazul pierderii acestuia vă rugăm să anunțați degrabă managerul de locație sau coordonatorul.
 • Voluntarii AFF vor primi sandwichuri și apă la orele prestabilite. Voluntarii care participă la programul full time și petrec mai mult de 9 ore în cadrul unei zile de festival, vor putea să își ridice tichetele de prânz și cină de la coordonatorul/managerul de locație la care este asignat.
 • Respectați confidențialitatea informațiilor și protejați datele personale ale participanților și ale altor persoane implicate în festival.
 • Voluntarul AFF va avea respect față de echipa și echipamentele festivalului: Manipulați cu grijă echipamentele tehnice și asigurați-vă că spațiile de lucru sunt întotdeauna curate și îngrijite.
 • Conștientizarea responsabilității sociale și a comportamentului adecvat: Respectați diversitatea culturală și socială și evitați orice comportament ofensator sau discriminatoriu.
 • Raportați incidentele sau problemele întâlnite în timpul activităților de voluntariat și comunicați eficient cu coordonatorii sau managerii de locație pentru rezolvarea acestora.