blur Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024

Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024

S-au deschis înscrierile pentru ediția din 2024 a Festivalului Internațional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu. AFF 2024 va avea loc anul acesta în perioada 20-27 octombrie, iar regizorii din toată lumea își pot înscrie documentarele până pe 15 aprilie. Realizatorii de film de non-ficțiune își vor putea înscrie documentarele în cele patru secțiuni competiționale: Voci emergente ale documentarului, Europa Centrală și de Est, România și DocSchool.

Filmele propuse pentru selecția oficială a ediției AFF2024 trebuie să facă parte din genul documentar. Sunt apreciate în mod deosebit calitățile cinematografice și onestitatea, curajul de a aborda teme dificile, originalitatea și creativitatea. Pe lângă programele competitive, programul oficial Astra Film Festival cuprinde o serie de selecții curatoriale, secțiuni tematice și programe speciale.

Pentru cele patru secțiuni competiționale vor fi acceptate filme realizate după 1 ianuarie 2023, astfel:

• Voci emergente ale documentarului. Sunt eligibile documentare de lungmetraj, având durata de peste 60 minute, semnate de autori aflați la primul, al doilea sau cel mult al treilea film.
• Europa centrală & de est. Secțiune deschisă documentarelor de lungmetraj (peste 60 min), care abordează problematici specifice zonei blocului ex-comunist.
• România. Pentru documentare produse sau co-produse în România și producții sau co-producții internaționale care abordează problematici specifice României, indiferent de durata acestora.
• DocSchool. Sunt eligibile documentare produse sau co-produse de universități ori institute de film sau în cadrul unor programe post-universitare de specializare în cinema, indiferent de durata acestora.

Selecția oficială va fi publicată pe site-ul Festivalului. 

Mai multe detalii și formular de înscriere, pe site-ul Astra Film: https://www.astrafilm.ro/formular

Înființat în 1993, Festivalul Astra Film de la Sibiu, cel mai longeviv festival de film de la noi din țară, a devenit una din platformele principale ale documentarului din România și din Europa.

Alte știri