Noutate. Voluntari de toate vârstele la Astra Film Festival 

Festivalul Astra Film deschide înscrierile pentru voluntari și acceptă persoane de orice vârstă, singura condiție fiind împlinirea vârstei minime legale pentru activități de voluntariat (14 ani). Înscrierile se pot face în perioada 4 iunie - 19 august prin completarea unui formular disponibil pe site-ul festivalului: https://www.astrafilm.ro/voluntar/inscriere. În acest an, Astra Film Festival se va desfășura la Sibiu în perioada 20-27 octombrie 2024.
„Organizarea ireproșabilă a festivalului Astra Film, unul dintre cele mai importante evenimente culturale dedicate filmului documentar din întreaga lume, nu ar fi posibilă fără sprijinul entuziast al celor peste 300 de voluntari care fac parte, an de an, din frumoasa echipă AFF. Suntem conștienți de faptul că lucrurile cele mai bune pot fi făcute atunci când energia tinereții își dă mâna cu experiența celor trecuți prin viață și așteptăm alături de noi persoane de orice vârstă, pasionate de cinematografie și cultură”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.
Candidații vor participa la un interviu, iar cei acceptați vor fi repartizați, în funcție de preferințe și de abilitățile pe care le au, într-unul dintre cele opt departamente:
Info Point (punctul central de informare și ghidare a participanților la AFF)
Guest (primirea și îndrumarea invitaților speciali, film-maker, regizori, jurnaliști, personalități VIP)
Logistică/Tehnic (pregătirea și gestionarea locațiilor înainte și după festival)
Spații de proiecție și locații (coordonarea accesului, actualizarea panourilor de informare publică, suport pentru sesiunile Q&A)
Public speaking (exersarea vorbitului în public pe subiecte ce țin de filmul documentar)
Managementul crizelor și suport administrativ (asigurarea bunei desfășurări a fiecărui eveniment din cadrul AFF)
Subtitrare (facilitarea comunicării și înțelegerii conținutului filmelor pentru publicul divers al festivalului)
Industry (parte a activităților și a evenimentelor de networking AFF cu profesioniștii filmului documentar)

Potrivit organizatorilor Astra Film Festival, voluntarii AFF, care sunt tratați cu respect în timpul festivalului, au șansa de a-și extinde propriile orizonturi, întâlnind oameni noi, vizionând cele mai bune filme documentare ale momentului și „contribuie la crearea unei atmosfere deschise și prietenoase, în care sunt încurajate dialogul și diversitatea și facilitează interacțiunea dintre participanți și creatorii de filme”. Pentru întrebări suplimentare, persoanele interesate sunt invitate să scrie la voluntari@astrafilm.ro

Despre Astra Film Festival

Astra Film Festival, festival lansat la Sibiu în anul 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa. Aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, festivalul este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, având ca partener strategic Ministerul Culturii, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Centrului Național al Cinematografiei, al Institutului Cultural Român, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. 

Alte știri
/images/1920x1080_cinemaAFF.jpg
Cinemateca Astra Film, invitație la film documentar de cea mai bună calitate
29 mai 2024
Cinemateca Astra Film își redeschide porțile vara aceasta și revine în luna iunie cu patru din cele mai bune filme documentare premiate la ultima ediție a festivalului.
/images/WhatsApp%20Image%202024-03-26%20at%2009.14.58_3cad242b.jpg
Înaltul Patronaj al Președintelui României pentru Astra Film Festival și Astra Film Junior
26 mar. 2024
Festivalul Internațional Astra Film de la Sibiu se va afla și în acest an sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, fiind considerat drept unul dintre evenimentele majore de pe agenda culturală din țara noastră. Ediția din acest an a festivalului va avea loc la Sibiu, în perioada 20-27 octombrie 2024.
/images/1200x600_2.jpg
Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024
23 ian. 2024
S-au deschis înscrierile pentru ediția din 2024 a Festivalului Internațional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu. AFF 2024 va avea loc anul acesta în perioada 20-27 octombrie, iar regizorii din toată lumea își pot înscrie documentarele până pe 15 aprilie.
/images/18_20.10.2023-Calea%20Laptelui-Marius%20Sumlea-09.jpg
Premiile Astra Film Festival 2023
22 oct. 2023
Cele mai bune filme ale ediției aniversare 30 de ani de Astra Film Festival au fost anunțate sâmbătă seara la Sibiu, într-o sală Thalia plină de oameni și de emoție, ca de fiecare dată când o competiție își alege câștigătorii.
/images/CALEA LAPTELUI.03_10_foto AFF.jpeg
Calea laptelui, de Dumitru Budrala, proiecție-eveniment la Astra Film Festival
18 oct. 2023
Filmul „Calea laptelui” (work-in-progress), de Dumitru Budrala, care prezintă universul fascinant al transhumanței, va fi oferit publicului Astra Film Festival, în prezența personajelor principale, vineri seara, de la ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu.
/images/17.10.2023-Transhumanta-Marius Sumlea-11.jpeg
Expoziții-experiență la Astra Film Festival
17 oct. 2023
Publicul Astra Film Festival este invitat la patru expoziții deschise în Sibiu doar în perioada festivalului, în spații pline de poveste, de la sediul Astra Film din Piața Mică și foaierul Sălii Thalia, la Promenada Mall și Mini Dome-ul instalat în Piața Mare. Accesul este gratuit, iar experiența, unică, spun organizatorii.
/images/image0.jpeg
Dadestar Chaveste. Poveste lăutărească de Iulian Ignat la Astra Film Festival
16 oct. 2023
Universul fascinant al lăutarilor este prezentat la Astra Film Festival 30 în cadrul unei expoziții inedite întitulată „Dadestar chaveste”/ „Din tată în fiu”, semnată de fotograful Iulian Ignat. Expoziția va fi inaugurată astăzi, începând cu ora 16:00, în foaierul lateral al Sălii Thalia, prin lansarea unui album, cu același nume, în prezența autorului.