ro en

Workshop Christoph Krutzler
Imitaţii reciproce: fapte concrete sau ficțiune?

11.09.2021, ora 13:00
Sala Changes, Muzeul Astra (interiorul PAMM)

Au încercat să dovedească, dintotdeauna, că totul le separă. Şi totuşi, filmul documentar si filmul de ficţiune împart, la ora actuală, mai multe decât, probabil şi-ar dori. În dorinţa de a spune poveşti sau de a prezenta situaţii reale cât mai interesante pentru publicul larg, cele două genuri îşi împrumuta reciproc tehnici din cele mai diverse.

Invitat special la premiera documentarului #newTogether (regizat de Carmen Lidia Vidu şi produs de Forumul Cultural Austriac Bucureşti) din cadrul Astra Film Festival, Christoph Krutzler este unul dintre cei mai valoroşi actori de teatru şi film din Austria. A jucat în numeroase filme cu subiect istoric, dar şi în reconstituiri cu scop documentar. Pe 11 septembrie, ora 13.00 (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Sala „Changes”, Pavilionul de la Intrarea 1), Christoph Krutzler va susţine un workshop în limba engleză, despre influenţele reciproce pe care le exercită filmul documentar şi cel de ficţiune unul asupra celuilalt – „Imitaţii reciproce: fapte concrete sau ficțiune?”

În dialogul cu publicul Astra Film Festival, Christoph Krutzler va discuta despre tehnicile prin care documentarul utilizează ficțiunea pentru a readuce la viaţă epoci trecute sau pentru a prezenta situații din cotidianul actual. Dar dacă documentarele îşi abordează subiectele din ce în ce mai cinematografic, şi filmele de ficţiune operează, la rândul lor, o apropiere din ce în ce mai pronunţată de modul în care documentarul surprinde realitatea. De aceea, cercetarea documentară realizată de actori în construcția personajelor inspirate din sau care reproduc personalităţi în viaţă sau istorice este mult mai aprofundată si mai îndelungată, luând în considerare atât epoca tratată cât și gustul publicului de azi pentru atitudini, reacţii, tematici ale prezentului.

Membru al trupei faimosului Volkstheater din Viena, unde creează roluri memorabile aclamate de critică şi public, Christoph Krutzler a fost unul dintre protagoniştii spectacolului „Ultimele zile ale omenirii” de Karl Kraus, la Festivalul de la Salzburg (2014, regia: Georg Schmiedleitner). Pentru prestaţia sa din acest spectacol reper al Festivalului a fost nominalizat la Premiile Nestroy ale teatrului austriac, iar contribuţia lui Christoph Krutzler la proiectul şi documentarul #newTogether conţine referinţe la această creaţie. Actorul este cunoscut publicului român din serialul de televiziune „Freud”.

Articole Recente
[Description]
Accesând acest website, ești de acord cu utilizarea modulului Cookies. Le folosim pentru a-ți oferi o experiență bună și pentru a folosi eficient site-ul.
Termeni și CondițiiACCEPTĂ