home ᛫ aff 2018 ᛫ films ᛫ Transalpina - Drumul Regilor

Transalpina - The Road of Kings

Transalpina - Drumul Regilor

Dumitru Budrala ᛫ Romania ᛫ 2017 ᛫ 41'

SINOPSIS

De o frumusețe care te lasă fără răsuflare, Transalpina e mai mult decât o șosea spectaculoasă. Vechimea drumului care leagă Transilvania de Ţara Românească se măsoară în milenii. De-a lungul timpului, a fost pierdut şi redescoperit de mai multe ori, dar păstorii l-au cunoscut dintotdeauna și l-au străbătut cu turmele lor, în ciuda granițelor trasate de stăpâniri trecătoare. Filmul propune o călătorie pe drumul de care și-au legat numele mai mulți regi, dar și pe sub pământ, pe căile pe care umbla zeul Zamolxis, și prin cer, unde, pe vremea uriașilor, s-au petrecut întâmplări care au dat numele munților și văilor. Într-o transpunere cinematografică de excepție, fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile trec dincolo de fapte și date istorice, evocând însuși spiritul locului.

BIO Regizor

Dumitru Budrala este regizor, director de imagine și autor de fotografie documentară. Filmele lui au fost prezentate și premiate la mari festivaluri din Europa, America de Nord și de Sud, Australia și Orientul Îndepărtat. Deține un doctorat în atnropologie vizuală și a publicat cărți și lucrări bazate pe cercetările sale din Transilvania. Este director-fondator al Studioului Astra Film (1991) și Astra Film Festival (1993).

CREDITS

Cinematographer: Dumitru Budrala

Editor: Emilian Floares

Production Company(ies): Fundatia Astra Film, Astra Film Sibiu, CNM ASTRA și Consiliul Județean Sibiu cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii

Directed by: Dumitru Budrala

Music: Adrian Naidin, Theodor Rogalski, Béla Bartók, Mihail Andricu, Vasile D

SCREENINGS

15 October 2018 - 19:30

Thalia

CUMPARA BILETE

ADAUGA IN CALENDAR

16 October 2018 - 18:00

Aula Magna

CUMPARA BILETE

ADAUGA IN CALENDAR

20 October 2018 - 17:00

Thalia

CUMPARA BILETE

ADAUGA IN CALENDAR

21 October 2018 - 15:00

Aula Magna

CUMPARA BILETE

ADAUGA IN CALENDAR

21 October 2018 - 16:00

Thalia

CUMPARA BILETE

ADAUGA IN CALENDAR

15 October 2018 - 19:30

Aula Magna

CUMPARA BILETE

ADAUGA IN CALENDAR

.