Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Stiri

 • Turn off the lights revine la Astra Film Cinema

  Primele zile de libertate după o detenție de câțiva ani pot fi cel puțin la fel de complicate ca în spatele gratiilor pentru deținuții eliberați. Astra Film Cinema propune joi multipremiatul film al Ivanei Mladenovic, Turn Off the Lights/ Stinge lumina, o poveste despre supraviețuire, integrare în comunitate și zonele nedefinite ale moralității.

  Read more ...

 • Viza de DJ la Astra Film Cinema

  Când pasiunea depăşeşte barierele impuse de un sistem ce interzice aproape orice formă de expresie muzicală, petrecerile ilegale înfloresc exculsiv pe scena undergroundului. Cu un vibe ireal, însoţiţi de pericolul ce pândeşte la orice pas, Blade & Beard (Lama & Barba) sfidează normele şi organizează cele mai capitvane petreceri din Iran.

  Read more ...

 • Despre convingeri pacifiste și îndoctrinare joi la Astra Film Cinema

  Când convingerile și personalitățile unor tineri ruși se opun ideii de război și serviciului militar obligatoriu, disputa de la întâlnirile cu comisia de recrutare devine dramatică. Exprimând o opoziție fermă față de politica de încorporare în fața unor funcționari rigizi - surprinși sau amuzați de atitudinea liberă și deschisă a copiilor – adolescenții așteaptă cu sufletul la gură un verdict care să-i ajute să evite serviciul militar.

  Read more ...

 • Copiii-problemă vin joi la Astra Film Cinema

  Acolo unde metodele sistemului tradițional de învățământ eșuează, directoarea sufletistă a unui liceu alternativ american îi ajută pe adolescenții problematici să-și finalizeze studiile. Aflați în pragul maturității, provenind din medii sociale vitrege, din familii dezorganizate de cele mai multe ori, copiii-problemă se pregătesc să facă față responsabilităților vieții de adult și integrării în comunitate.

  Read more ...

 • Înscriere Romanian Docs in Progress 2018

  Programul de industrie DocTank@AFF din cadrul ASTRA FILM FESTIVAL 2018 se va desfasura intre 17 si 18 octombrie si va aduce laolalta profesionisti din industria de film autohtona si europeana pentru oportunitati de networking, sesiuni de masterclass si prezentari.

  Read more ...

 • Proiecție-eveniment la Astra Film Cinema

  Cazul „Aurul Dacic“ a revenit de curând în atenția publicului, odată cu pronunțarea sentinței în cazul traficanților comorilor de milioane de euro furate din Sarmizegetusa Regia. Povestea s-a derulat pe parcursul unui întreg deceniu și a fost urmărită cu sufletul la gură și cu sala arhiplină toamna trecută la Astra Film Festival, iar unul dintre actorii dramei, actualul procuror general al României, a discutat cu publicul după proiecție.

  Read more ...

 • Un Van Gogh made in China la Cinemateca Astra Film

  Dacă te întrebai de unde provin replicile picturilor celebre pe care le vezi la fiecare pas în magazinele muzeelor sau în buticurile zonelor turistice europene, documentarul China’s Van Goghs/ Van Gogh chinezesc te va transpune în mecanismul unei industrii chinezești care reproduce operele de artă iconice.

  Read more ...

 • Frăția pe marele ecran la Astra Film Cinema

  Povestea unei echipe neobișnuite de fotbal din Berceni va fi redată de filmul Frăția/ The Brotherhood pe marele ecran de la Astra Film Cinema. Proiecția documentarului nu trebuie ratată joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

  Read more ...

 • Ultimul căldărar la Astra Film Cinema

  În satul Corcova, căldărăria, meseria tradițională a comunității rome, este pe cale de dispariție. Geo, un căldărar care a renunțat la școală la 12 ani când s-a căsătorit, nu are prea multe alternative să-și întrețină familia.

  Read more ...