ro en
ULTIMA CASETĂ VHS DIN BOSNIA
Albert Solé • Spania • 2021 • 66 min /Premieră națională
Toți bărbații din familia lui Sifa, dispăruți în masacrul de la Srebenica, au fost găsiți în gropile comune, cu excepția fratelui mai mare. Acum, Sifa se întoarce în Bosnia natală pentru încă o înmormântare.
În noiembrie 1995 s-a semnat acordul care a pus capăt Războiului din Bosnia, dar garantează acest acord ratificat de marile puteri ale lumii o pace viitoare? Este o întrebare care o preocupă şi pe Sifa Suljic, o femeie din Srebrenica care a fugit în timpul războiului şi şi-a construit o nouă viaţă în Catalonia. Se întoarce acum în oraşul de baştină pentru înmormântarea unui membru al familiei dispărut în masacru. În această călătorie menită să desluşească mistere din trecut, vedem prin ochii lui Sifa cum convieţuiesc în prezent vecinii care au crescut împreună şi cu toate acestea au ajuns să se dispreţuiască şi să se ucidă reciproc în timpul războiului.
Accesând acest website, ești de acord cu utilizarea modulului Cookies. Le folosim pentru a-ți oferi o experiență bună și pentru a folosi eficient site-ul.
Termeni și CondițiiACCEPTĂ